FAQ

FAQ

expondo's FAQ

 

Tanácsadás és információ

Hol kaphatok tanácsot?

Amennyiben tanácsadásra van szüksége, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal: weboldalunkon a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével, vagy hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között a 061 445 3799 telefonszámon.

Mit tegyek, ha problémákat tapasztalok hitel- vagy debit kártyával történő fizetés közben?

Az új PSD2 értelmében a jövőben az online fizetés során külön lépésben kell megerősítenie személyazonosságát. Ez a további hitelesítés biztosítja, hogy valóban Ön használja a kártyáját (és nem valaki, aki úgy tesz, mintha Ön lenne). Vegye fel a kapcsolatot bankjával és kérdezze meg az általuk kínált hitelesítési módokat. Ez lehet egy SMS-ben vagy e-mailben elküldött kód vagy ujjlenyomat a banki alkalmazásban. Amint ez a folyamat bevezetésre kerül, a kártyás fizetés még biztonságosabb lesz.

Rendelés

Rendelhetnek magánszemélyeik is?

Természetesen magánszemélyek is rendelhetnek tőlünk. A rendelés lebonyolítása mind privát, mind hivatásos személyek számára lehetséges. Ezen túlmenően, széles körű termékpalettánkban találhatóak kimondottan privát használatú eszközök is. Amennyiben nem biztos, hogy a kérdéses termék önnek való, ne habozzon felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével vagy hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között a 061 445 3799 telefonszámon.

Törölhetem, vagy megváltoztathatom a rendelésem?

Igen, törölheti vagy megváltoztatja a rendelését, mindaddig, amíg a termék nem kerül postázásra. Ehhez kérjük lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal.

Ha nem kaptam visszaigazolásó emailt a rendelésemről, akkor érvényes a rendelésem?

Amennyiben nem kapott visszaigazolást, kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. Munkatársaink ellenőrzik rendelése állapotát.

Fizetés

Milyen fizetési módokat fogad el az expondo?

Számos fizetési módot kínálunk. Ezen kívül, folyamatosan bővítjük a kínálatot. Az összes fizetési módot itt találhatja meg.

Előreutalással rendeltem, hol találom meg az utaláshoz szükséges banki adatokat?

Miután rendelését leadta, kap egy visszaigazoló e-mailt. Banki adatainkat megtalálja a rendelést visszaigazoló e-mailben vagy a pro forma számlán.

Bankkártyás fizetésem sikertelen volt? Miért törént ez meg, noha minden adatomat megadtam?

Kérjük ellenőrizze, hogy minden adat megegyezik azzal ami a kredit kártyán szerepel, illetve hogy megadta a szolgáltató nevét is (VISA, MasterCard). Ha továbbra is problémája van, nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailen keresztül.

Fizethetek Áfa nélkül? Hogyan?

Németországon kívüli országokba is tudunk netto számlát kiállítani, ha ezt kézileg rögzítjük. Ehhez kérjük küldje el számlázási adatait a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. Mi ellenőrizzük ennek érvényességét, és elküldjük az ÁFA mentes pro forma számlát e-mailen keresztül.

Szállítás és kézbesítés

Mely országokba szállít az expondo?

Nagy-Britanniába, Belgiumba, Dániába, Németországba, Finnországba, Franciaországba, Magyarországra, Írországba, Olaszországba, Hollandiába, Ausztriába, Portugáliába, Svédországba, Spanyolországba, Csehországba, Svájcba, Norvégiába és Lengyelországba szállítunk. Az expondo.hu webáruház kizárólag Magyarországon értékesít. Ha más országban szeretné feladni megrendelését, kérjük, válassza ki az adott ország expondo webáruházát. Az országot az oldal alján választhatja ki.

Mikor kapom meg a mai napon leadott megrendelésemet?

A standard kézbesítés Magyarországra 2-4 munkanapot vesz igénybe, míg a szállítmányozóval történő kiszállítás akár 3-6 munkanapot is igénybe vehet. Felhívjuk figyelmét, hogy a termékeket azonnal szállítjuk, amint a megrendelés ellenértéke beérkezett hozzánk.

Mennyibe kerül a szállítás?

A szállítás Magyarországra ingyenes.

Lehetséges az expressz kézbesítés?

Nem tudunk expressz szállítást/kézbesítést biztosítani.

Kérhetem a megrendelés kiszállítását postafiókba vagy csomagállomásra?

Nem, sajnos a csomagállomásra (Packstation), illetve a postafiókba történő szállítás nem lehetséges.

Néhány nappal ezelőtt megkaptam a szállítási visszaigazolást, de a küldemény még nem érkezett meg. Hogyan ellenőrizhetem a szállítás aktuális állapotát?

Megrendelésének nyomon követési számát e-mailben kapja meg. Ezzel a nyomon követési számmal kapcsolatba léphet a szállítási szolgáltatóval a küldeményével kapcsolatos további információkért. Ha ez nem segít, vegye fel a kapcsolatot velünk.

Átvehetem a megrendelést személyesen?

Nem, sajnos ez nem lehetséges. Kizárólag webáruházként működünk, ezért nincs bemutatótermünk, fizikai üzletünk vagy gyűjtőhelyünk.

Lehet késés kiszállításnál a COVID-19 következtében?

Mivel az európai szituáció stabilizálódik, alig lépnek fel késések a kiszállítás során. A szokásos módon küldjük ki rendelését és egyáltalán nem számolunk késéssel vagy csak minimálissal. Vigyázzon egészségére!

Reklamálás és elállás

Hogyan működik a 30 napos visszaküldési lehetőség?

Hogy megadjuk Önnek a lehetőséget, hogy a megrendelt árút jól szemre tudja vételezni, úgy döntöttünk, hogy egy 30 napos visszaküldési jogot kínálunk fel a következő márkákra: Goldbrunn, MSW Motor Technics, Physa, Royal Catering, StaMony, Stamos Soldering, Stamos Welding, Steinberg Systems, Ulsonix és Welbach. A feltétel az, hogy a termék használatlan, sérülés mentes, és az eredeti csomagolásában legyen. Mi jóváírjuk önnek a vételi árat, amint beérkezik a raktárunkba, és itt egy rutin ellenőrzésen átesik. További információt, mint a visszaküldési címünket, itt talál.

Az árut a törvényileg előírt elállás keretében szeretném visszaadni. Hogy működik ez?

Felhasználóként joga van a kiszállított árut 14 napon belül, az elállási jog keretében visszaadni. Ebben az esetben kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével! A csapatunk megoldja a költségmentes visszaküldést, és jóváírja a a vásárlás költségét, amint a termék megérkezik a raktárunkba. További információt az elállásról megtalálhat az ÁSZF alatt, illetve az elállási jog ismertetőnkben.

Hogyan tudok reklamálni?

Amennyiben az áru átvételét követően mégsem elégedett, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével! Ellenőrizzük az esetét, és megpróbálunk minél hamarabb egy megoldási javaslattal jelentkezni önnél. További információkat természetesen megtalál az ÁSZF alatt.

A törvényileg előírt jótállás mellett felkínálunk önnek 3 év garanciát is, a következő garancia ígérettel rendelkező márkák új termékeire: Goldbrunn, MSW Motor Technics, Physa, Royal Catering, StaMony, Stamos Soldering, Stamos Welding, Steinberg Systems, Ulsonix és Welbach. A részletes garancia feltételeket megtalálhatja itt.

Van a közelemben szervíz lehetőség?

Ahhoz, hogy a legjobb szolgáltatást tudjuk önnek nyújtani, úgy döntöttük, hogy a legjobb technikai tudást egy helyen gyűjtjük össze. Amennyiben ellenőrzése vagy szervízelése szükséges a termékének, vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével, és mi megszervezünk minden továbbit önnek.

Termékek

Hol kerülnek a termékek gyártásra?

Termékeink előállítása különböző országokban esik át több lépésen. Németországban tervezik őket, a termelés választott kínai gyárakban történik meg, és végül tesztelik őket. Az állandó mindőségellenőrzésnek köszöhetően minőségi termékeket tudunk kínálni kedvező ár mellett.

Hogyan kerülnek a termékek csomagolásra és kézbesítésre?

Termékeink szállításra készen várnak a raktárunkban. Súlytól függően változhat a csomagolás és a kézbesítés módja. További információért lépjen kapcsolatba csapatunkkal.

Meg tudom magamnak valahol tekinteni a termékeket?

Ahhoz, hogy termékeinket legjobb áron tudjuk kínálni, a bemutató és árusító helyek ellen döntöttönk. Felhasználóként, önnek 14 napos elállási joga van. Nyugodtan győződjön meg a termékeink minőségéről. Amennyiben a termékeket nem használta aktívan, semmi sem áll egy teljes jóváírás útjában. Azt gondoljuk, hogy ez még jobb is mint egy kiállító terem.

Eladnak más termékeket is, azon kívül amik az online shopban megtalálhatóak?

Minden termékünket megtalálhat az online shopban. Ezen túlmenően, folyamatosan bővítjük elérhető termékeinket. Nézzen be rendszeresen hozzánk. Az újdonságok alatt találhatja meg az újonnan bevezetett termékeinket. Amennyiben úgy érzi valami hiányzik, írja meg észrevételeit e-mailen vagy a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. Továbbítjuk az ötletét a termék managereinknek.

Hitelesítettek a mérlegek?

Steinberg-System márkájú termékeink számos tesztnek és ellenőrzésnek esnek alá, viszont nincsenek hitelesítve. Ezt a szolgáltatást azonban fel tudjuk ajánlani a Kern márkájú mérlegeknek. Vegye fel velünk a kapcsolatot rendelés előtt, hogy a költségekről tájékoztatni tudjuk önt a hitelesítésről.

Ügyfélfiók

Mindenkép kell egy ügyfélfiók ahhoz hogy rendelni tudjak?

Döntse el ön, melyik a legkényelmesebb. Mi az ön igényeihez alkalmazkodunk. Rendelhet mint vendég is, anélkül hogy adatait mentené. Ezen túlmenően lehetősége van telefonon vagy e-mailen keresztül rendelni, méghozzá úgy, hogy megadja a cikkszámot, mennyiséget, számlázási és szállítási címet.

Milyen előnyökkel jár egy ügyfélfiók?

Egy ügyfélfiók a következő előnyökkel jár:- Gyors és kényelmes rendelés, hisz nem kell újra megadnia az adatait.

- Adatait bármikor meg tudja változtatni.

- Láthatja az aktuális és régebbi rendelései adatait.

- A kívánságlistára rögzíthet termékeket egy késöbbi vásárláshoz.

Elfelejtettem a jelszavamat, hogyan kapok egy újat?

Amennyiben elfelejtette a jelszavát, kattintson az "elfelejtettem a jelszavam" hivatkozásra. Kap egy üzenetet, a regisztrált email címére, amely egy hivatkozást tartalmaz ahol új jelszavat igényelhet. Ez a hivatkozás csak 2 óráig érvényes. Ezen lejárta után, újra kell igényelni.

Tudom törölni az ügyfélfiókomat?

Bármikor törölheti ügyfélfiókját, csak vegye fel velünk a kapcsolatot.

Adatvédelem

Mi történik az adataimmal amit egy rendelésnél megadok?

Az adatait csak a szerződés végrehajtásához rögzítjük és használjuk. Amennyiben sikeresen zárul a szerződés, és ön igényli adatainak örzését, azt az adózási és kereskedelmi törvényekben meghatározott határidőik zároljuk, majd ezután töröljük, kivéve amennyiben nem egyezik bele, hogy adataid tovább használhassuk.

Biztonságban vannak az adataim az expondonál?

Az expondonál különös hangsúlyt fektetünk az adatainak védelmére. Eközben megfelelünk a német adatvédelmi törvényeknek és a legújabb technológiákat használjuk. A rendelés folyamata SSL tanusított. A Secure Socket Layer védi az adatait a jogosulatlan hozzáféréstől.

Továbbadják az adataimat harmadik felek számára?

Biztos lehet benne, hogy adataimat bizalmasan kezeljül. Kizárólag a rendelés lebonyolítására, fizetésre illetve kézbesítésre adjuk tovább harmadik fél számára. Semmi esetben sem reklám célokkal.

Milyen jogaim vannak az adataimmal kapcsolatban?

Ön gyakorolja a jogait az adataival kapcsoaltban, például zárolására vagy törlésére. Amennyiben bármilyen további kérdése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével! Ugyanez vonatkozik minden adataival kapcsolatos kívánságára.

Hírlevél

Hol tudok a hírlevélre jelentkezni?

A honlapunk alján található meg a hivatkozás, aminek segítségével fel tud iratkozni a hírlevélre. Ezen túlmenően, az ügyfélfiókjában is fel tud iratkozni.

Le lehet iratkozni a hírlevélről?

A hírlevélről bármikor leiratkozhat a hírlevélben található hivatkozás, vagy egy email segítségével. Sikeres leiratkozás után töröljük e-mail címét a hírlevél adatbázisunkból.