Permetező

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 4 az 4 termék

A szűrésre nincs találat!

A permetező - egy univerzális eszköz

A hillvert kerti szerszámaival, mint például az aprítógépek vagy a lombfúvók, jól felkészült a kertészeti szezonra. Ez vonatkozik a hillvert permetezőire is, amelyek számos kerti munkában hasznos segítőtársnak bizonyulnak. Akár trágyázni szeretné növényeit, akár a kártevők ellen szeretné megvédeni őket, a háti permetező egyenletesen juttatja el a folyadékot oda, ahol szüksége van rá. A hillvert permetezőgépek rendkívül könnyen kezelhetők és könnyedén az egyéni igényekhez igazíthatók. A háti permetezőgép azonban más területeken is használható, például nagy felületek fertőtlenítésére, tapéták vízgőzzel történő feloldására vagy oldószerek alkalmazására. Választhat olyan készülékek közül, ahol a nyomás kézzel épül fel, vagy motorral szabályozható, akár elektromos háti permetezővel, akár benzinmotoros készülékkel.

A háti permetező az Ön kertjébe

A szivattyús permetezőgépek kiválóan használhatók a növények növényerősítő szerekkel való ellátására, és ezáltal növekedésük elősegítésére. Legyen szó sövényről, gyepről vagy zöldségtermesztésről: vannak különböző biológiai és kémiai anyagok, amelyek pozitív hatással vannak a zöld növényzet fejlődésére. A megfelelő szivattyús permetezővel a folyadékok rendkívül egyenletesen oszthatók el, és harmonikus kertészeti eredményeket érhetünk el. A növények növekedése egy dolog, a kártevők elleni védelem egy másik, amit a sűrített levegős permetezőgépek elérnek. Akár már megjelentek az első példányok, akár elővigyázatosságból szeretné távol tartani a gyakran előforduló növényi kártevőket a kertjétől: A háti permetező különösen egyenletesen és így hatékonyan juttatja a védőfolyadékot a zöld növényzetre. Fontos, hogy alaposan tisztítsa meg a kerti motoros permetező palackot és a szivattyús permetezőt, ha különböző alkalmazásokat és anyagokat használ, hogy elkerülje a kellemetlen kölcsönhatásokat a kert gondozása során.

Férjen hozzá minden réshez a gyomirtó permetezővel

A szivattyús motoros permetezőgép különösen hatékony gyomirtó permetezőgépként is, amelyet például nehezen hozzáférhető helyeken, például résekben vagy útpadkákon használhat. A fáradságos mechanikus munka helyett a folyadék egyenletesen alkalmazva még a nehezen hozzáférhető helyeken is leküzdi a gyomokat. De a fertőzött gyep, virágágyások vagy dísznövények is megszabadíthatók a gyomoktól speciálisan kifejlesztett folyékony anyagokkal és egy nyomóspray-vel. Az alkalmazott sűrített levegős technológiának és a porlasztó szivattyús permetezőnek köszönhetően nagy területeket is könnyedén kezelhet.

Melyik motoros permetezőt hol használjam?

A nyomócsöves permetezőgépek kialakításai éppoly változatosak, mint az alkalmazási területek: Ha csak kis területeken vagy nagyon specifikusan szeretne dolgozni permetezőszivattyúval, akkor elegendőek a kis, legalább 5 literes tartályok, ahol a permetezéshez szükséges nyomást kézzel kell felépíteni. A célzott felhasználás szempontjából meghatározó továbbá a növényszóró vagy permetlándzsa, valamint a fúvóka kiválasztása. Léteznek modellek nagy területekre, ahol a vízsugár porlasztva van, illetve kisebb területekre, ahol a permetező hatás koncentrált. A víznyomó lándzsának mindig biztonságosan kell a kézben feküdnie, és könnyen a permetezendő területekhez kell igazodnia. A döntő tényező itt az a szelep, amellyel a nyomó sugár porlasztani vagy kötegelni lehet. Erre a célra adapterek is használhatók, bár sokkal kényelmesebb, ha a szelepet közvetlenül és folyamatosan, csere nélkül lehet beállítani.

Nagyobb területek esetén elektromos vagy benzinmotorral működő nyomócsöves motoros permetezőgép ajánlott. A motoros meghajtású készülékeket, például a lombfúvókat a gyors munkavégzés jellemzi, és a nyomófúvóknál a nagyobb hatótávolság is kifizetődő, amelyre különösen a fa- vagy sövényápolásnál van szükség. Ha olyan elektromos kerti permetezőt használ, amely akkumulátorral működik, akkor különösen rugalmasan használható, mivel vezeték nélküli. Ha a készülék nagy nyomású szórófejes flakonnal rendelkezik, előnyös egy olyan modell, amelyet hosszabb munkamenetekhez a hátára lehet szíjazni.

A professzionális permetező univerzálisan is használható

A kerti munkákon kívül számos más alkalmazás is könnyebben kezelhető a motoros permetezővel. A tisztítókocsi vagy az egytárcsás gép mellett a nagy területek fertőtlenítésénél hatékony eszköz a permetező is. További alkalmazási területek találhatók a kézműves ágazatban. A festőmesterek például permetezővel távolíthatják el a tapétát a nedves falakról, az autószerelők számára pedig számos készülék alkalmas a karosszéria, az alváz vagy a keréktárcsák tisztítására. Ahol folyadékokat kell szelektíven, nagy területen vagy nehezen hozzáférhető helyeken kijuttatni, ott a szivattyús szórófejek gyakran optimális megoldást jelentenek.