Takarítókocsik

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

A szállodán vagy vállalaton belüli professzionális takarításhoz a takarítókocsik különösen a vendéglátóiparban jelentenek értéket, mivel így a takarítónak minden kéznél van, ami sok időt takarít meg. A takarítókocsik elegendő rekesszel rendelkeznek az összes eszköz tárolására, és kerekekre vannak szerelve, ami kiküszöböli a nehéz terhek cipelésének szükségességét. Ezért nagy kényelmet nyújtanak, és egy kicsit kellemesebbé teszik az általában kellemetlen házimunkát.

Milyen funkciói vannak egy jó takarítókocsinak?

A tisztítókocsik általában víztartállyal rendelkeznek, így a tisztítandó területeket nedves ruhával is le lehet törölni. A takarítókocsik felszerelhetők egy olyan préselővel is, amellyel a felesleges víz eltávolítható a felmosórongyról. A sajtóval ellátott takarítókocsik sokkal könnyebbé teszik a munkát, és sokkal higiénikusabbak a felmosóvíz kezelésénél. A takarítókocsinak továbbá rendelkeznie kell egy levehető hulladéktartóval, hogy a hulladék elhelyezésekor ne kelljen a takarítókocsit magával vinni. Ez lehet egy tartó a szemeteszsákoknak vagy egy műanyag szemetesládának. Ezenkívül a kocsin több rekesz is található a szerszámok, például seprű vagy lapát tárolására. A különböző tisztítószerek számára rekeszekre van szükség, de a kesztyűk számára is van egy polc. A törölköző- vagy szappanadagolókat gyakran a takarítás során töltik újra, amihez szintén külön rekeszre van szükség, amely a legjobb esetben lefedhető vagy akár le is zárható. A takarítókocsik magassága is állítható, hogy használat közben az adott személyhez igazodjanak, a későbbi hátfájás elkerülése érdekében. A takarítókocsik felszereltsége nagymértékben eltérhet, mivel az egyes felhasználási területek nagyon különbözőek lehetnek. A szállodai használat például különleges követelményeket támaszt, ezért az ilyen eszköz kerekeinek hőre lágyuló gumiból kell készülniük, hogy bármilyen padlófelületen sima és csendes gördülést garantáljanak. A takarítókocsik mellett a szállodavezetők a szálloda ipar kategóriában mosodai kocsikat is találnak, amelyek segítik a dolgozókat a szállodai szobák tisztításában és rendben tartásában.

A professzionális takarítókocsi előnyei: Nem kell nehéz terheket cipelni ✓ Tiszta és higiénikus munkavégzés ✓ Nem kell állandóan összegyűjteni a munkaanyagokat ✓ Általános időmegtakarítás ✓

A takarítókocsi általános jellemzői

A kocsinak alapvetően szilárd és stabil alapszerkezetből kell állnia, amely nem nyom túl sokat. Egyrészt ezek az eszközök állandó használatban vannak, különösen a professzionális takarító cégeknél, ezért hosszú élettartamúnak kell lenniük, másrészt pedig használat közben védi a felhasználót. A kerekeknek simán futónak kell lenniük, hogy könnyen át tudjanak jutni az akadályokon, mert az ismételt ütközések anyagfáradást eredményezhetnek, és így károsíthatják a kocsi működését. Ezenkívül a takarítókocsinak elegendő tárolóhellyel és rekeszekkel kell rendelkeznie, és jól kell igazodnia a mindenkori igényekhez. Különösen előnyösek a préselővel ellátott tisztítókocsik, valamint a kivehető rekeszek. Ha egy takarítókocsit különböző területeken kell használni, például padlótisztításhoz vagy akár bútorok tisztításához, a víztartály így könnyen kicserélhető egy másikra a higiéniai előírások betartása érdekében. A felmosórongy és egyéb felszerelések számára mindig legyen megfelelő tárolási lehetőség, olyan formában, hogy ezeket a felszereléseket biztonságosan és más anyagoktól elkülönítve lehessen tárolni. A tárolóedények szín szerinti elkülönítése és kiosztása egy másik előny, amely biztosítja, hogy a különböző tárgyak biztonságban legyenek a bakteriális szennyeződéstől.