Meleg vacsora 30 perc alatt? Próbálja ki a csirkecurryt rizzsel!

Megosztás

Hazaér egy hosszú munkanap után, és csak egy dologra vágyik: pihenésre! De hirtelen megjön az étvágya egy finom, meleg vacsorához. Ránéz az órájára és szeretne összedobni valami finomat, ugyanakkor táplálót mindössze fél óra alatt. Ez a recept a megoldás: egy gyors és egyszerű csirkecurry kókusztejjel szakértőnktől, ami mindig jól sikerül és garantált sikert arat! 

Gyors csirkecurry rizzsel

Megosztás

Hazaér egy hosszú munkanap után, és csak egy dologra vágyik: pihenésre! De hirtelen megjön az étvágya egy finom, meleg vacsorához. Ránéz az órájára és szeretne összedobni valami finomat, ugyanakkor táplálót mindössze fél óra alatt. Ez a recept a megoldás: egy gyors és egyszerű csirkecurry kókusztejjel szakértőnktől, ami mindig jól sikerül és garantált sikert arat! 

Mire vár, kezdje a csirkecurryvel! 

A csirkecurry egy gyors és egyszerű étel, ami tényleg mindig jól sikerül. A csirkecurry az aromás fűszerek ízével, jól illik a laktató rizshez, és szaftos csirkemellből készül: tökéletes meleg vacsora, amely ideális családi étkezéshez vagy új fogásként az étlapra. A rizses csirkecurryhez a következőkre lesz szüksége: 

Öblítsük le a rizst hideg vízzel, majd tegyük forrásban lévő sós vízbe. Főzzük a rizst, amíg puha, mégis roppanós nem lesz. Közben mossuk meg a csirkemellet, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Vágjuk a csirkemellet vastag kockákra és süssük meg egy evőkanál olajban egy forró serpenyőben. Adjuk hozzá körülbelül egy perc múlva a felaprított hagymát és az összes fűszert, majd keverjük jól össze. 

Amint a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá paradicsompürét és konzervparadicsomot. Öntsük rá a kókusztejet, és kis lángon forraljuk fel a curryt. Adjuk hozzá a répát, a borsót és a spenótot, majd főzzük az egészet, amíg a csirke-kókusz curry el nem éri a kívánt állagot. Tetszés szerint hígítsuk a csirke curryt kókusztejjel és némi vízzel, vagy sűrítsük be burgonyakeményítővel. 

Tegyünk egy adag rizst a tányérra és bőségesen oszlassuk el rajta a csirke curryt a zöldségekkel. Ne felejtse el a csirkemellet! Díszítse az indiai csirkecurryt apróra vágott újhagymával és/vagy metélőhagymával. Jó étvágyat! 


Michał Orłowski – Sydney és Varsó híres éttermeinek konyhafőnöke. Tapasztalt és profi vendéglátós. Michał tizenévesen kezdte gasztronómiai útját. Nyáron pultosként dolgozott, és felfedezte a gasztronómia iránti szeretetét. Michał az évek során rengeteg tapasztalatot szerzett, elmélyítette tudását és tökéletesítette kézügyességét.

2007-ben Ausztráliába utazott, ahol tovább csiszolta tudását. Visszatérése után, mint séf irányította a Lars, Lars & Lars éttermet Pozsonyban. Michał a Chef’s Gear YouTube csatornán osztja meg tudását és gyakorlati tanácsait. 

 

Has this article been helpful? Yes No

Legújabb cikkek

Keverő vásárlása: a legjobb modellek áttekintése 

A mixer elengedhetetlen darab minden konyhában – legyen szó otthonról vagy a gasztronómia világáról. Ezzel nem…

Bővebben

Halogén sütő vagy gőzfőző – melyik a jobb? 

Álmodik egy teljesen felszerelt konyháról, ahol az ételkészítés könnyű és szórakoztató? Ha így van, győződjön meg…

Bővebben

Hogyan készítsük el a tökéletes sült krumplit 

Finom és ropogós arany krumpli finomság! Tökéletes mint snack, főétel vagy köret. Ezt az örök kedvencet…

Bővebben

Csoki fondue – milyen csokoládét használjunk egy csokoládé szökőkúthoz és hogyan készítsük el? 

A csokoládénak az egész világon rajongói vannak. Még a legigényesebb ínyencek ízlését is elnyeri. Nem csak…

Bővebben