Táplálék a testnek és a léleknek: bulgur egytálétel édesburgonyával és kelkáposztával 

Megosztás

Szerző: Maciej Skorżepo
február 7, 2024

Egy pohár bor tökéletes kísérője a vacsorának. Különösen, ha finom étel vár a tányéron. Ma egy vegetáriánus receptet mutatunk be Önnek, amely tökéletesen illik fehér és a vörös borhoz is: gyors bulgur egytálétel édesburgonyával és kelkáposztával. 

Bulguros egytálétel édesburgonyával és kelkáposztával

Megosztás

Egy pohár bor tökéletes kísérője a vacsorának. Különösen, ha finom étel vár a tányéron. Ma egy vegetáriánus receptet mutatunk be Önnek, amely tökéletesen illik fehér és a vörös borhoz is: gyors bulgur egytálétel édesburgonyával és kelkáposztával. 

Könnyű és finom: egytálétel bulgurral vacsorára! 

Egészséges tápanyagainak és magas rosttartalmának köszönhetően a bulgur egyre népszerűbb étel. A bulgur sokoldalúan használható gabona, amely jól illik húsokhoz köretként és vegetáriánus ételekhez is. Michał – gasztroszakértőnk – egy bulguros egytálételt készít Önnek a gyors és egészséges vacsorához. A recepthez a következőkre lesz szüksége: 

Először főzzük meg a bulgurt sós vízben. Közben vágjuk kockára a meghámozott és megmosott édesburgonyát. Tegyük az édesburgonyát forró olajba, és süssük a kockákat, amíg aranyszínűvé válnak. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, a fokhagymát és a fűszerpaprikát.  

Miután a bulgur elérte a kívánt állagot, helyezzük a többi hozzávalóhoz a serpenyőbe. Keverjük a bulgurhoz, és pirítsuk az egészet egy kis ideig. Adjuk hozzá a megmosott kelkáposztát, és öntsük fel az egészet az alaplével. Főzzük a zöldséges bulgurt addig, amíg a kelkáposzta megpuhul. Végül szórjuk meg bőségesen aprított petrezselyemmel. 

És kész is a bulgur zöldséggel! Élvezze a bulgurt így, ahogy van, vagy finomítsa még tovább. Michał ajánlása szerint tegyünk hozzá némi vajat, szárított paradicsomot és fűszerezzük paprikaporral és chilivel. A bulgur Michał továbbá sós fetasajtot ajánl. Jó étvágyat! 


Michał Orłowski – Sydney és Varsó híres éttermeinek konyhafőnöke. Tapasztalt és profi vendéglátós. Michał tizenévesen kezdte gasztronómiai útját. Nyáron pultosként dolgozott, és felfedezte a gasztronómia iránti szeretetét. Michał az évek során rengeteg tapasztalatot szerzett, elmélyítette tudását és tökéletesítette kézügyességét.  

2007-ben Ausztráliába utazott, ahol tovább csiszolta tudását. Visszatérése után, mint séf irányította a Lars, Lars & Lars éttermet Pozsonyban. Michał a Chef’s Gear YouTube csatornán osztja meg tudását és gyakorlati tanácsait.

Has this article been helpful? Yes No

Legújabb cikkek

Hogyan készítsük el a tökéletes sült krumplit 

Finom és ropogós arany krumpli finomság! Tökéletes mint snack, főétel vagy köret. Ezt az örök kedvencet…

Bővebben

Csoki fondue – milyen csokoládét használjunk egy csokoládé szökőkúthoz és hogyan készítsük el? 

A csokoládénak az egész világon rajongói vannak. Még a legigényesebb ínyencek ízlését is elnyeri. Nem csak…

Bővebben

Melyik melegszendvics sütőt válassza és miért? 

Egy szendvicssütő, amelyet szendvicskészítőnek is hívnak, az egyik legfontosabb konyhai eszköz – mind otthon, mind a…

Bővebben

Elektromos vagy gázsütő – melyiket válassza? 

Gáz- vagy elektromos sütő – melyik illik jobban a konyhájába? Ezek az eszközök nem csak az…

Bővebben