Elállás

AZ ÖN ELÁLLÁSI JOGAI...

De miért tenné?

Önnek jogában áll tizennégy napon belül indoklás nélkül elállni a jelen szerződéstől.

Az elállási határidő attól a naptól számított 30 nap elteltével jár le, amikor Ön, vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy fizikai birtokába veszi az árut.

Az elállási jog gyakorlásához tájékoztatnia kell minket (expondo GmbH, Köpenicker Str. 54, 10179 Berlin, Németország, Tel.: 061 445 3799, E-Mail: [email protected]) egy egyértelmű nyilatkozatban (pl. postán vagy e-mailben küldött levélben) a szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről. Használhatja a mellékelt elállási űrlapmintát, de ez nem kötelező.

Az elállási határidő betartásához elegendő, ha az elállási jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatát az elállási határidő lejárta előtt elküldi.

 

Az elállás menete:

Ha Ön felmondja ezt a szerződést, indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb tizennégy nappal azt a napot követően, amikor értesültünk a szerződés felmondására vonatkozó döntéséről, visszafizetjük Önnek az Öntől kapott összes kifizetést, beleértve a szállítási költségeket is (kivéve a kiegészítő költségeket, amelyek akkor merülnek fel, ha Ön az általunk kínált legolcsóbb szabványos szállítási módtól eltérő szállítási módot választ). A szállított áruk értékcsökkenése esetén a visszatérítésből levonást eszközölhetünk, ha a veszteség az Ön általi szükségtelen kezelés eredménye. Az összeg visszatérítést ugyanazzal a fizetési móddal fogjuk teljesíteni, amelyet Ön az eredeti tranzakció során használt, kivéve, ha erről kifejezetten nem állapodtunk meg másképp Önnel. A visszatérítés miatt Önnek semmilyen díjat nem kell fizetnie. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk az árut, vagy amíg Ön bizonyítékot nem szolgáltat az áru visszaküldésére vonatkozóan, attól függően, hogy melyik következik be korábban.

Ön köteles az árut indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb attól a naptól számított tizennégy napon belül, amikor a szerződéstől való elállását közölte velünk, visszaküldeni vagy átadni nekünk. A határidő akkor teljesül, ha Ön a 14 napos határidő lejárta előtt visszaküldi az árut.

Mi álljuk az áru visszaküldésének költségeit, ha az áru visszaküldése előtt a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül felveszi velünk a kapcsolatot, és egyezteti velünk a visszaküldés megszervezését, vagy a visszaküldést visszaküldési portálunkon keresztül intézi. Ha Ön saját maga szervezi meg a visszaküldést anélkül, hogy ezt előzetesen egyeztetné velünk, az áru visszaküldésének közvetlen költségeit legfeljebb 22 GBP/25 EUR (10 120 Ft) összegig megtérítjük, amennyiben a csomag feladásától számított tizennégy napon belül kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül elküldi nekünk az Ön által megbízott szállítási szolgáltató által kiállított bizonylatot az Ön költségeiről. Az összeg visszatérítést ugyanazzal a fizetési móddal fogjuk teljesíteni, amelyet Ön az eredeti tranzakció során használt, kivéve, ha erről kifejezetten nem állapodtunk meg másképp Önnel; a visszatérítésért semmilyen esetben nem számítunk fel költséget. Ellenkező esetben Ön viseli az áru visszaküldésének közvetlen költségeit.

Ön csak az áru értékcsökkenéséért felel, amely az áru természetének, jellemzőinek és működésének megállapításához szükséges kezelésen kívüli kezelésből ered.

 

Általános információk

1) Kérjük, előzze meg az áru sérülését és szennyeződését. Kérjük, hogy az árut lehetőség szerint az eredeti csomagolásban, a tartozékokkal és a csomagolóelemekkel együtt küldje vissza. Ha szükséges, kérjük, használjon külső védőcsomagolást. Ha már nincs birtokában az eredeti csomagolás, kérjük, használjon olyan csomagoló anyagot, ami védelmet nyújt az esetleges károk ellen, amelyek a szállítás során keletkezhetnek.

2) Kérjük, ne küldje vissza az árut szállítmányozóval.

3) Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fenti 1. és 2. pontban szereplő általános információk nem előfeltételei az elállási jog tényleges gyakorlásának.