Ellenőrzött minőség

Ózongenerátorok

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 24 az 28 termék

A szűrésre nincs találat!
1 / 2

Professzionális ózongenerátor vásárlása az Expondo.hu-n! Gazdaságos megoldás a beltéri helységek és felületek fertőtlenítésére, illetve a kellemetlen szagok semlegesítésére. Tekintse meg a kiváló minőségű ózongenerátor kínálatunkat, valamint a többi légtisztító berendezéseinket és eszközeinket!

Ismerje meg az ózongenerátor légtisztítót

Az ózongenerátor egy olyan eszköz, mellyel könnyedén fertőtleníthetünk teljes helyiségeket, mérettől függetlenül. Nem csak a baktériumoktól és vírusoktól, de a penészgombától is megszabadulhatunk. Közben kedvezünk a környezetünknek azzal is, hogy elkerüljük a vegyszerek használatát, ugyanis az ózongenerátorok vegyszeres permetezés nélkül működnek. A célhelyiség így kemikáliák használata nélkül is tiszta és folyamatosan steril marad.

Egy ózongenerátor légtisztító berendezés három alkotóelemből áll. Az első elem a ventillátor, amely a szűrőn keresztül beszívja a tisztítandó levegőt, ez továbbításra kerül az ózonlap felé. Ezt követi egy nagyfeszültségű tápegység, amely üzembe helyezi a beépített ózonlapot. A működése titka az, hogy a magas feszültség által elektromos mező keletkezik. Az így kiváltott elektrokémiai reakció eredményezi az oxigénmolekulák (O2) között, hogy azokból ózon (O3) jöhessen létre.

Az ózongenerátor molekulaszerkezetek rombolásával, oxidálásával végzi hatékony, kórokozó elleni fellépését az ózongáz segítségével. A gép munkája során sejtmembránt alkotó kémiai lánc összetevőit reakcióra készteti, kémiai kötéseiket bomlasztja, így elpusztítva a vírusokat és a baktériumokat. Az ózongázzal szemben a kórokozóknak esélye sincs a túlélésre!

Ózongenerátor vásárlás: kiknek ajánljuk?

Az ózongenerátor ipari felhasználása minden vállalatnak elengedhetetlen, ahol fontos a higiénia és a fertőtlenítés. Amennyiben vállalkozása szoba- vagy ingatlan kiadásával, gépjármű bérlésével, személyszállítással foglalkozik, a személyek gyakori cserélődése miatt elengedhetetlen a gyors és rövid fertőtlenítés. Legyen szó a kisebb szobákról vagy orvosi várótermekről egészen a nagyobb wellness komplexumokról és az oktatási intézményekről, a légtisztító berendezések kulcs fontosságú része bármely méretű takarító gépparknak.

Az ózonfertőtlenítés ózongenerátorral nem kerül sok pénzbe vagy időbe, ugyanakkor biztosítja irodája, bolthelyisége sterilizációját, ezáltal csökkentve a sűrűn látogatott helyszínek fertőzésveszélyét. Amennyiben Önnek is fontos, hogy alkalmazottait, vendégeit, ügyfeleit vagy vásárlóit igényes és tiszta környezet várja, úgy az ózongenerátorok használata elengedhetetlen a vállalkozása számára. Az időigényes és nem túl környezetbarát permetezéssel vagy alkoholos tisztítókendővel történő fertőtlenítéssel szemben az ózongenerátor teljesen automatikus és további vegyszerek használata nélkül vehető igénybe.

Miért érdemes ózongenerátort használni?

A professzionális ózongenerátorok hatékonyan semmisítik meg a baktériumok, a vírusok és egyéb károkozók közel 100%-át. Az Expondo.hu-n található ózongenerátorok ipari alkalmazásra teljes mértékben alkalmas: vendégei és vásárlói kórokozóktól megvédve vehetik igénybe szolgáltatásukat, nagykonyhákban, szalonokban, orvosi rendelőkben egyaránt alkalmas használatra. Az ipari felhasználás mellett otthonában és autójában is egyaránt alkalmazható – a textíliák, kárpitok, huzatok, függönyök vagy tapéták kellemetlen szagainak hatékony eltávolítására.

A makacs penészedés elleni küzdelemben is felhasználható, mert míg a hagyományos módszerek a látható penészes foltokat célozzák meg, az ózongenerátor a penészgomba szétszóródott, megbúvó spóráit is kiirtja. Az ózongáz természeténél fogva a fizikailag nehezen hozzáférhető helyekre és felületekre is eljut, azokat magas hatékonysággal fertőtleníti. A maximális hatás elérése érdekében, visszatérő penészedés esetén az ózongenerátorok használata páramentesítőkkel együttesen javasolt. A penész leküzdését követően ezen tiszta állapot fenntartása érdekében fontolja meg az Expondo.hu-n kínált duplafunkciós megoldást: az erőteljes páramentesítők légtisztító funkciója HEPA H 11 szűrővel semlegesíti a kellemetlen szagokat, miközben megakadályozza a penészedés visszatérését.

Talán az egyik legfontosabb hosszútávú szempont a környezet védelme. Bár a piacon kapható fertőtlenítőszerek hatásosak, az ózongenerátor ugyanezt a hatást éri el felesleges vegyszerek használata nélkül. Ezen kemikáliák nem csak a légkörre rendkívül veszélyesek, de számos tanulmány bizonyította, hogy hosszútávon különböző takarítószerekkel való érintkezés légúti megbetegedésekhez és bőrproblémákhoz vezethet. Így az ózongenerátor használatával testi egészségünket is óvjuk.  

Nem elhanyagolható szempont a légtisztítószerek, illetve a takarításhoz szükséges egyéb eszközök (védőruhák, gumikesztyűk és szájmaszkok) heti vagy havi rendszerességgel történő beszerzése és ez anyagi vonzata sem. Az ózongenerátor egyszeri befektetés mégis hosszú időn keresztül alkalmazhatjuk, csupán az ózonlapok cserélésére kell odafigyelnünk.

A tartósan fennálló kellemetlen szagok felszámolására is alkalmazható eszköz az ózongenerátor. Fundamentális légtisztító képessége semlegesíti a cigaretta, a doh, a háziállatok vagy egyéb tisztítószerek okozta szagokat.

Hogyan helyezzük üzembe és hogyan használjuk az ózongenerátort?

Első lépésként az adott helyiségben érdemes megvizsgálni, hogy mik lehetnek a kellemetlen szagok forrásai. Ez lehet egy szemeteskuka vagy egyéb lerakódott kosz. Ezeket az ózongenerátor használata előtt meg kell szünteti, illetve el kell távolítani. Fontos továbbá, hogy amíg az ózonkezelés folyik, senki nem tartózkodhat az érintett helyiségben. Ennek az oka az, hogy ha nagy mennyiségben közvetlenül ózont lélegzünk be az irritációt vagy akár egyéb egészségügyi károsodást válthat ki.

Irodákat, szállodákat, illetve egyéb több helyiségből álló létesítményeket szobánként kell az ózongenerátor légtisztítása alá helyezni. A tisztításhoz használt ózon a sűrűsége miatt a talaj felszínére süllyed, ezért az ózongenerátorokat minimum 1,5 méter magasságban érdemes elhelyezni (vagy a gyártó kezelési útmutatója alapján).

A légtisztítás időtartama helyiség nagyságának, valamint a kiválasztott ózongenerátor teljesítményének függvényében változhat. Hozzávetőleges értékek a következők: 16m2-ig a kezelés ideje megközelítőleg fél óra, 32m2-ig egy óra, ennél nagyobb helyiségekben 1,5-2 óráig terjedhet az üzemidő.

Fontos tudnivaló, hogy a kezelés végeztével még legalább 30-45 percet várjunk a helyiség használata előtt. Emellett javasolt egy minimum 30 perces szellőztetés. Az ózongenerátor használata nincs korláthoz kötve, elektronikai berendezésekre nem gyakorol káros hatást, de mivel oxidáló képességgel rendelkezik, így a rozsdásodásra hajlamos berendezések esetén mérsékelt használat ajánlott. A gyártói utasításokat figyelembe véve gépjárműveket negyedévente, létesítményeket havonta vagy kéthetente is kezelhetjük az ózongenerátorral.

Válassza az Expondo.hu-t – itt található a legkedvezőbb ózongenerátor ár

Az Expondo.hu biztosítja a steril levegőt ott, ahol Önnek a legfontosabb. Nálunk az ózongenerátor vásárlás könnyű, gyors és biztonságos. Mi biztosítjuk vállalkozásának a légtisztítást széles választékban: ózongenerátor rendelés 50-től 205 Wattig. A nagy teljesítményű berendezést igénylő létesítményekre is van megfelelő ajánlatunk, rendeljen digitális generátort akár 20.000 mg/óra ózontermeléssel!

Ipari felhasználás során a professzionális ózongenerátoroknak szükséges a cserélendő alkatrészek könnyű és gyors beszerzése, amelyben a későbbiekben az Expondo.hu szintén segít! Itt megtalálja a szükséges csere alkatrészeket, hogy vállalkozását ne akadályoztassa a bonyolult beszerzés. Legyen szó a különböző teljesítményű kerámialemezekről vagy a könnyedén tisztítható légszűrőkről.

Az ózongenerátorokat tökéletesen kiegészíti a nagy teljesítményű UV modulok, amelyek másodpercek alatt tisztítják a levegőt 254 Nm hullámhosszú ultraibolya fénykibocsátással. Az UV lámpák könnyedén társítható a webshopunkban kapható ózongenerátorokkal, ezáltal fokozva az ózon fertőtlenítő hatását. Böngésszen a kompatibilis UV készülékek között, és válassza az Önnek legmegfelelőbb lámpahosszt.

Termékeink között az ózongenerátorok és hozzájuk tartozó kiegészítők mellett takarító felszerelések és ultrahangos tisztító gépek széles skáláját is megtalálhatja.