Trustpilot

Méhészeti felszerelések

Akciós
Tűzősejt - 16 x 19 mm - 100 db
Wiesenfield

Tűzősejt - 16 x 19 mm - 100 db

Méretek (HxSzéxMa)
0 x 0 x 0 cm
23 990,00 Ft 25 704,33 Ft
Korlátozott idejű ajánlat
Legalacsonyabb ár garancia
Készleten
INGYENES SZÁLLÍTÁS várhatóan 7. 24.
Akciós
Kaptár állvány - egy méhkaptárhoz
Wiesenfield

Kaptár állvány - egy méhkaptárhoz

Méretek (HxSzéxMa)
63 x 48 x 33 cm
23 490,00 Ft 25 209,74 Ft
Korlátozott idejű ajánlat
Legalacsonyabb ár garancia
Alacsony készlet
INGYENES SZÁLLÍTÁS várhatóan 7. 24.

Minden az Ön méhészetéhez

Folyékony arany, ambrózia és az egészséges immunrendszer erősítője - a mézről sok mindent mondanak, és nem ok nélkül. Nem csoda, hogy a méhészet népszerű a profik és a hobbiméhészek körében egyaránt. A méhészet és a méztermelés iránt érdeklődők a mezőgazdasági kellékeink között megtalálják a méhészkedéshez szükséges legfontosabb eszközöket.

A méhészeti eszközök legfontosabb tartozékai

Az egészséges méhcsalád mellett a méhészeknek megfelelő lakhelyre is szükségük van az állatok számára. Az úgynevezett kaptár üres dobozokból áll, amelyekbe kereteket akasztanak. A dobozok különböző anyagokból, például fából vagy polisztirolból (hungarocell) készülnek. A felfüggesztett keretekben a méhcsalád mézkamrákat helyez el az élelem tárolására és a költés gondozására.

A méhek által leggyakrabban használt kaptárak a következők:

Magazinos kaptár: Ez a moduláris rendszer egy alapból, egyes egymásra helyezett keretekből és egy fedélből áll. Szükség szerint bővíthető. A költő- és mézelőhelyiségek különböző keretek között vannak felosztva. A méhek megfigyelésekor és ellenőrzésekor ezeket a kereteket egymástól kiemelik és egyenként ellenőrzik.

Tároló és vályú kaptárak: A magazinos kaptárral ellentétben a költő- és mézkamrák egymás mellett helyezkednek el, és elválasztókkal vannak elválasztva. Ez megkönnyíti a kolóniák gondozását, de megnehezíti a szállítást és a kaptár bővítését. Vannak vegyes formák is, amelyek egyesítik a különböző kaptárak előnyeit.

Hogy működik a füstölő?

A méhcsaládok rendszeres ellenőrzése a méhészet fontos része. A biztonságos tartási hely bármilyen megnyitása azonban potenciális fenyegetést jelent az állatok számára, amellyel szemben agresszívan léphetnek fel. A méhek csípéseinek megelőzésére a füstölőt használják. A praktikus fémdobozt megtöltöd füstölőanyaggal, például pellettel, gyógynövényekkel, fenyőtobozokkal, fakéreggel vagy faforgáccsal. Egyes modelleknek dupla alja van, amelyben a füstölt áruk külön izzhatnak. A füstölés során keletkező füstöt az állatok megnyugtatására használják. A füst erdőtüzet szimulál. A méhcsalád tökéletesen megkoreografált evakuálási programba kezd: a méhek a mézkamrába költöznek, hogy biztosítsák raktáraikat, és felkészüljenek a menekülésre vagy az új lakhelyre való költözésre. A megtöltött mézes gyomor a méheket annyira letargikussá teszi, hogy már nem csípnek.

Gondtalan munka a méhekkel a méhészeti felszereléseknek köszönhetően.

Ha a méheket egyáltalán nem lehet megnyugtatni, vagy ha agresszív méhcsaládról van szó, akkor a méhészeti kiegészítők között talál fátyolos és széles karimájú méhészsapkát. Ez biztosítja a szükséges távolságot a méhek és az arc és a nyak területe között. A fátyol oldalán található gumihurok, amelyet a hónalj alá húzva, méhbiztos zárást biztosít. A méhészfátyolok méhészblúzokkal kombinálva is kaphatók. A hosszú ujjú védőruhák légáteresztő anyagokból, például pamutból készülnek, és megkönnyítik a méhcsaládokkal való munkát. Ha meg akarja védeni a kezét a csípésektől és a mézmaradványoktól, a méhészeti eszközök között talál kesztyűt is. Erős anyagokat, például bőrt ajánlunk, amelyeken a méhek nem tudnak áthatolni.

Mire való a kaptárvéső?

A kaptárvéső a méhész felszerelésének része a méhcsaládok rendszeres ellenőrzéséhez. Ezt a sokoldalú eszközt a kaptárak egyes magazinjainak egymástól való eloldására használják, mivel a méhek a hosszan tartó használat során a kaptárban lévő apró nyílásokat betonozzák be a viasz dugulásával. A kaptárvéső ferde oldalát is használhatja a kaptárkeretek óvatos kiemeléséhez. Az éles oldalakkal könnyen lekaparhatja a viaszmaradványokat a kaptárakról.

A méhseprű a méhek kíméletes lesöpréséhez

Ami egykor a libaszárny volt, az most a méhseprű. Segítségével szükség esetén óvatosan lesöpörheti a méheket a fésűről. Erre pontosan akkor van szükség, amikor a méhek olyan sokan vannak a fészken, hogy az alattuk lévő sejtek rejtve maradnak, és akadályozzák az ellenőrzést vagy a mézszüretet. Azokat a méheket, amelyek a gondos lerázás ellenére is a fésűn maradnak, óvatosan félre kell tolni a seprűvel. A megfelelő méhseprű kiválasztásakor fontos, hogy puha sörtéket használjon, hogy a méhek érintés közben ne sérüljenek meg.

Méztermelés: mézkiemelővel és szitával felszerelve

A természetben végzett munka mellett a méhészkedés egyik csúcspontja a méztermelés. A hivatásos és hobbiméhészek a mobil és könnyen használható méhészeti tartozékoknak köszönhetően gyűjthetik be az értékes természetes terméket. A gyors és kényelmes szüreteléshez mindössze tartályokra, méhcentrifugára és szitákra van szükség.

A méhsejtkiemelő egy nagy testből áll, amelyben egy méhsejtkosár van, amelybe a mézkamrából származó kereteket helyezzük be. Ne feledje, hogy a viaszpecsétes cellákat előzetesen fel kell nyitni. Az elszívó lezárása után forgassa a kosarat kézi kurblival. A gyors forgás által létrehozott centrifugális erők megbízhatóan kipörgetik a mézet a méhsejtekből. A méz összegyűlik a pergető alján. A méz ezután egy lefolyócsapon keresztül a következő tartályba folyik.

Az olyan szennyeződések, mint a viaszmaradványok, faforgácsok vagy az elpusztult méhek részei eltávolításához a mézből kiváló minőségű szitáinkat ajánljuk. A dupla betéteknek köszönhetően egy műveletben felfoghatja a durva és a finom szennyeződéseket. Szitáink meghosszabbítható oldalsó szárnyakkal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően különböző méretű tartályokhoz használhatók.

Az expondónál kapható mézkiemelők és sziták karcálló és tartós anyagokból készülnek, és hosszú élettartamúak. Ezenkívül az anyagok élelmiszer-biztonságosak, ezért ideálisak az élelmiszerek feldolgozásához. Akár a hivatásos, akár a hobbiméhész számára, termékkínálatunkban megtalálja a megfelelő méhészeti tartozékokat kedvező áron.