Trustpilot

Kopasztógépek

Akciós
Baromfi forrázó - 120 L
Wiesenfield
(5)

Baromfi forrázó - 120 L

Méretek (HxSzéxMa)
50 x 50 x 63 cm
176 990,00 Ft 223 990,00 Ft
Korlátozott idejű ajánlat
Legalacsonyabb ár garancia
Készleten
INGYENES SZÁLLÍTÁS várhatóan 6. 28.

Baromfi kopasztógépek

A baromfi kopasztógépek ideális segítséget nyújtanak, ha a költséghatékonyság is szerepet játszik a baromfi feldolgozásában. A kiváló gyártóktól kapható korszerű modelleknek köszönhetően a kopasztógép rengeteg időt és következésképpen pénzt takarít meg Önnek. Azonban mielőtt kopasztógépet vásárolna, gondolja át, hogy mekkora kapacitásra van szüksége baromfifarmján. Kínálatunkban szerepelnek olyan kis modellek, amelyek percenként egyetlen fürjet vagy egy kis csirkét kopasztanak meg, és olyan nagy teljesítményű készülékek is, amelyek óránként több 100 kg baromfit képesek feldolgozni.

A tiszta csirke kopasztógépeinket kizárólag csirkék kopasztására tervezték. Vannak azonban olyan modellek is, amelyeket liba- és kacsakopasztó gépként is használhat. A kacsa- és lúdkopasztó gépek nagy egyedsúlyú, nehéz baromfifajok kopasztására is alkalmasak. A baromfi kopasztógép a baromfifeldolgozás technikailag fejlett eszköze, amelyet különböző változatokban talál online áruházunkban. Tekintettel az ezzel járó erőfeszítésekre, nem a legjobb választás magunknak kopasztógépet építeni. Ha úgy dönt, hogy saját maga épít egy kopasztógépet, akkor fennáll annak a veszélye is, hogy baleset esetén nehézségei lesznek a biztosítási fedezetével. Ha használt kopasztógép vásárlását fontolgatja, akkor ne feledje, hogy meghibásodás esetén csak korlátozott vagy semmilyen garanciális fedezetre nem számíthat. Emiatt a használt baromfipucoló gép vásárlása mindig kockázattal járhat.

Hogyan működnek a kopasztógépek?

A baromfitenyésztők körében különösen népszerűek az úgynevezett nedves kopasztók. Ez a fajta baromfi kopasztógép egy dobból áll, amely a tartósság és a higiénia érdekében rozsdamentes acélból készült. A csirkekaszáló gép belsejében különböző hosszúságú gumiujjak vannak. Amikor a gép mozgásba lendül, a baromfi tollait a gumiujjak megfogják és kitépik. A liba-, kacsa- és csirke-, valamint a csirke-kopasztógép ezen az elven működnek. A különösen nagy teljesítményű gépek némelyike állatonként legfeljebb 20 kg súlyú baromfit képes megkopasztani. Ebben a teljesítményosztályban a 80 cm átmérőjű kopasztógép a jellemző. A kapacitás függvényében a baromfihús-nyesőgép dobját egyetlen csirkével, kacsával vagy libával töltik meg. A nagyteljesítményű kopasztógépek kopasztásonként akár 20 darab baromfival is megtölthetők. Óránként egy ilyen baromfiszedő gép több száz csirkét dolgoz fel. A baromfi nedves kopasztógépeinek fontos eleme az itatórendszer. A kényelmesebb modellek automatikus öntözőrendszerrel vannak felszerelve. Ha különösen kedvező áron szeretné megvásárolni a kopasztógép, akkor a kézi öntözéssel ellátott modell is érdekes lehet. A víz nem csak azt biztosítja, hogy a kopasztás óvatosan történjen, hanem a kopasztás során a kopasztógépből is kiöblíti a kopasztott tollakat.

Kopasztógépek és forrázó teknő baromfi számára

A vízforralóval kombinált kopasztógépeket kompakt kialakítás és extra funkcionalitás jellemzi. Mielőtt a baromfit megkopasztja, tegye a forrázó teknőbe. Ha forró vízbe tesszük, a tollak könnyebben leválnak a kopasztógépről. A csirkék számára 60-65 °C-os hőmérséklet ajánlott. Állítsa be a kívánt leforrázási hőmérsékletet a baromfi megkopasztása előtt, a baromfi méretétől függően.

Lúd- és kacsa kopasztógépek

A liba- és kacsa kopasztógépeket alapvetően nem különböznek a más baromfi, például csirke esetében alkalmazott gépektől. A nagyobb fajokra szánt baromfi-cséplőgépek azonban ennek megfelelően robusztusabb felépítésűek és nagy dobbal felszereltek. Ha forrázó vízforralóval ellátott tépőgépet választ, fontos, hogy a vízforraló kellően nagy legyen, és erős fűtőberendezéssel legyen felszerelve.

Csirke csibe - Mire kell odafigyelni?

A baromfi kopasztógéppel kapcsolatban fontos szempont a higiénia. Az automatikus vízellátással rendelkező modellek lehetővé teszik, hogy a kitépett tollakat a kitépési folyamat során ki lehessen öblíteni a gépből. A gép tisztítása a tépést követően rövidebb idő alatt, automatikus vízellátással történik. Egy másik fontos higiéniai szempont a baromfi bőrének sértetlensége. A rossz minőségű kopasztóknál a baromfi bőre megsérülhet, és veszélyes baktériumok juthatnak a baromfihúsba. A súlyos fertőzések kockázata is csökkenthető, ha a baromfit a kopasztás előtt óvatosan leforrázzuk.

A baromfi kopasztógéppel kapcsolatos fontos szempontok

A baromfi kopasztógéppel kapcsolatban fontos szempont a higiénia. Az automatikus vízellátással rendelkező modellek lehetővé teszik, hogy a kitépett tollakat a kitépési folyamat során ki lehessen öblíteni a gépből. A gép tisztítása a tépést követően rövidebb idő alatt, automatikus vízellátással történik. Egy másik fontos higiéniai szempont a baromfi bőrének sértetlensége. A rossz minőségű kopasztóknál a baromfi bőre megsérülhet, és veszélyes baktériumok juthatnak a baromfihúsba. A súlyos fertőzések kockázata is csökkenthető, ha a baromfit a kopasztás előtt óvatosan leforrázzuk.

Ez is érdekelheti Önt

Az expondo.hu oldalon nem csak baromfi kopasztógépeket talál, hanem a baromfitenyésztéshez szükséges hasznos segédeszközök széles választékát. Fedezze fel kínálatunkat:

Inkubátorok

Az inkubátorok értékes eszközt jelentenek a baromfitenyésztők számára. Az inkubátor kialakításától függően az ideális hőmérsékletet állandó szinten tartják. A teljesen automata modellek, amelyek vízadagolóval és tojásforgatóval is fel vannak szerelve, különösen munkakímélőek. Találja meg a megfelelő modellt itt!

Automata etetők

Az automata etetők ideális megoldást jelentenek a baromfi rendszeres és elegendő takarmányellátásához. Az automata etetőt csak alkalmanként töltik meg takarmánnyal, az idő többi részében a baromfi magától, könnyen férhet hozzá a tápot. Ezek a modellek állnak rendelkezésre.

Fertőtlenítő szőnyegek

A fertőtlenítő szőnyegek és egyéb higiéniai intézkedések alkalmazásának fontosságát a gazdaságokban az elmúlt évtizedek veszélyes fertőző betegségei bizonyították. A gazdaság vagy a magánállattartás higiéniai színvonalának emelésére alkalmas eszköz a fertőtlenítő szőnyeg használata. A fertőtlenítő szőnyeg nedvszívó anyagból áll, amelyre megfelelő fertőtlenítő oldatot viszünk fel. A Wiesenfield fertőtlenítő szőnyegek kádszerű kialakításúak, így a drága fertőtlenítőszer nem tud kiszivárogni és kárba veszni. A kínálatunkban található fertőtlenítő szőnyegek cipőfertőtlenítésre, valamint kisebb állatok számára karmos szőnyegként is használhatók.

Szénahálók

A szénahálók számos gazdaság és lovarda számára nélkülözhetetlen segítséget jelentenek az állatok gondozásában. A kiváló minőségű szénahálók robusztus és UV-álló műanyagból készülnek, és könnyen tölthetők. A megfelelő szénahálók segítségével megakadályozható, hogy az állatok túlságosan gyorsan egyenek. A körülbelül 45 mm-es szemméretek ideálisnak bizonyultak számos felhasználási területen. Kattintson ide ajánlatunkért.