Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!

1 - 24 az 30 termék

A szűrésre nincs találat!
1 / 2

Ipari porszívók otthoni és professzionális használatra

Az expondo ipari porszívóit igényes háztartásokban és professzionális környezetben egyaránt használják. Legyen szó zsák nélküli ipari porszívókról, hamuporszívókról vagy nedves-száraz porszívókról: ipari kellékeink kiváló minőségű tisztítóberendezései minden kihíváshoz megfelelő teljesítményt nyújtanak egyszerű kezelhetőség mellett. Ismerje meg itt a professzionális porszívók típusait, funkcióit és vásárlási szempontjait!

Milyen előnyei vannak az ipari porszívónak a normál porszívóval szemben?

Az ipari porszívók alapvetően hasonló felépítésűek, mint a minden háztartásban megtalálható klasszikus porszívó: itt is, mint ott, a levegőt és a szennyeződéseket negatív nyomás szívja be. A különbségek a normál háztartási porszívóhoz képest azonban azonnal észrevehetőek, amint a professzionális porszívót bekapcsolják, mivel ezek: A nagyobb teljesítmény és a megfelelő tömlőátmérő miatt nehezebb vagy nagyobb szennyeződéseket, például törmeléket vesz fel, nagyobb munkasugarat tesz lehetővé hosszú tömlővel és könnyen futó görgőkkel, és a nagy kapacitásnak köszönhetően több szennyeződést vesz fel.

Az ipari porszívók egyes változatai emellett: Felszívja a folyadékokat, szűrők automatikus tisztítása vagy fújja a leveleket hatékonyan egy fújó funkcióval. Hátránya azonban a nagyobb súly és a magasabb vételár.

Milyen típusú ipari porszívók vannak?

A zsákos vagy zsák nélküli ipari porszívókat a legkülönbözőbb szakmákban és iparágakban használják, és azoknak meg kell felelniük a megfelelő követelményeknek. Az alkalmazási területtől függően a könnyű szennyeződéseket, például a port ugyanolyan alaposan és maradványok nélkül távolítják el, mint a műhelyporszívók a forgácsot vagy az építkezési porszívók a homokot vagy törmeléket. Létezik még megfelelő ipari porszívó szerves anyagok, például ételmaradékok, vegyi vagy akár robbanásveszélyes anyagok felszívására is. Az alábbiakban áttekintjük a professzionális porszívók különböző típusait alkalmazási területük és működési módjuk szerint:

Porosztályok szerinti megkülönböztetés Ha ipari porszívót szeretne vásárolni, a porosztály döntő fontosságú. Információt nyújt az adott por ártalmasságáról:

L osztály: enyhén veszélyes porok, amelyek maximális foglalkozási expozíciós határértéke (OEL) > 1 mg/m³, pl. házipor, talaj, homok, gipsz vagy mész.

M osztály: mérsékelten veszélyes porok, amelyek maximális foglalkozási expozíciós határértéke (OEL) ≥ 0,1 mg/m³, pl. fa- és fémporok vagy festékrészecskék.

H osztály: rendkívül veszélyes porok, amelyek maximális foglalkozási expozíciós határértéke (OEL) ≥ 0,1 mg/m³, pl. azbeszt, penészspórák vagy ólompor.

Ipari porszívó zsákkal vagy zsák nélkül?

A porosztályok szerinti alapvető osztályozás mellett a porszívók és ipari porszívók zsákos és zsák nélküli modellekre oszthatók. Mindkét változatnak vannak előnyei és hátrányai - nálunk mindkettő megtalálható. A zsák nélküli ipari porszívók valamivel drágábbak, de a porzsákokért nem kell külön fizetni. A szívóteljesítmény ezeknél a modelleknél állandó marad, míg a zsákos porszívóknál csökken, minél teltebb a zsák. A zsák nélküli műhelyporszívó általában valamivel könnyebb, de gyakran hangosabb, mint a klasszikus porszívók. Végül, de nem utolsósorban, a kiürítés során por kerülhet fel, és a tisztítás viszonylag időigényes. A zsákos ipari porszívók viszont gyakran olcsóbban megvásárolhatók, de drágább a fenntartásuk, mivel a zsákokat rendszeresen kell vásárolni. A zsákok azonban nemcsak költségeket, hanem további hulladékot is okoznak, viszont könnyen és pormentesen cserélhetők - ami különösen az allergiások számára nagy előny. A zsákos építési porszívók másik előnye a viszonylag alacsony zajszint.

Száraz porszívó vs. nedves-száraz porszívó

Míg a klasszikus modellek csak a száraz szennyeződéseket veszik fel, egyes ipari porszívók nedves úton is képesek dolgozni. A nedves-száraz porszívókkal a legkülönbözőbb felületek alaposan és gyorsan tisztíthatók. Ezáltal ezek a porszívók ideálisak a kereskedelemben és az iparban való használatra, illetve irodák és üzlethelyiségek hatékony tisztítására. De a különböző folyadékok, sőt a sár megbízható eltávolítása is lehetséges egy ilyen porszívóval, mind kereskedelmi, mind magánhasználatban. Egy nedves-száraz porszívó beszerzési költségei nem különböznek jelentősen egy klasszikus ipari porszívótól. Figyelmet kell azonban fordítani a szennyeződésgyűjtő tartály anyagára. Korrózióálló anyagból, például műanyagból vagy rozsdamentes acélból kell készülnie. Az expondo üzletben mindkét változatot megtalálja kedvező áron és különböző kivitelben.

Ipari porszívó kopogtató funkcióval vagy ipari porszívó automatikus rázó funkcióval

A kopogtatóval ellátott ipari porszívók vagy az automatikus rázóberendezéssel ellátott porszívók mindig optimális szűrőállapotot és ezáltal hatékony tisztítást biztosítanak. Az automatikus szűrőtisztítással rendelkező ipari porszívók rendszeres kopogtatással vagy rázással távolítják el a szűrőről a szennyeződésmaradványokat. Más modelleknél a szűrőfunkció manuálisan is aktiválható. Akár automatikus, akár kézi vezérlésű, a szűrő tisztítása után ismét maximális szívóerővel dolgozhat.

Ipari porszívót szeretnék vásárolni - mire figyeljek?

A típus és funkció szerinti alapvető osztályozás, valamint az ipari porszívó ára mellett a műszaki jellemzők is fontos szerepet játszanak a vásárlási döntésben. Az alábbiakban áttekintjük a legfontosabb adatokat:

Teljesítmény: Az ipari porszívóknak különösen jó szívóteljesítménnyel kell rendelkezniük, és 1000 W-tól több mint 3000 W-ig terjedő értékekkel kell meggyőzniük.

Tartály anyaga: Különösen a nedves-száraz porszívók esetében az anyagnak robusztusnak és korrózióállónak kell lennie.

Tartozékok: Vannak-e különböző fúvókák vagy kefék az én felhasználási területemhez?

Zajszint - különösen az ápolási vagy oktatási intézményekben, valamint a professzionális irodai takarításban való használat esetén előnyös az alacsony zajszint. Itt a zsákos ipari porszívók a legjobb választás, mivel ezek általában csendesebbek.

Mobilitás - Az ipari porszívónak vannak kerekei, és milyen hosszú a kábel?

Fedezze fel professzionális takarítóberendezések választékát

Az expondo különböző típusú ipari porszívókat kínál a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz. További információkat, tippeket és döntési segédleteket olvashat blogbejegyzésünkben Melyik ipari porszívót érdemes megvenni? Emellett üzletünkben egyéb tisztítóberendezések széles választékát is megtalálja, például padlótisztító gépeket, tisztítókocsikat vagy ultrahangos tisztítóberendezéseket. Válassza a professzionális tisztaságot - válassza az expondo termékeit!