Keltetőgép

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 24 az 29 termék

A szűrésre nincs találat!
1 / 2

Egy modern keltetőgépről a profik és az amatőrök is könnyen kikelhetnek különböző tojásokat. A hobbitenyésztők, valamint a baromfi klubok, a professzionális tenyésztők és a laboratóriumi létesítmények számára a modern keltetőgép ma már az alapfelszereltség része. Legyen szó tyúktojásról, kacsa-, liba- vagy más madártojásról. A teljesen automatikus keltetőgép folyamatosan optimális sikert biztosít a tojáskeltetés során. Ebben a kategóriában a profik és az amatőrök garantáltan megtalálják az egyéni igényeiknek megfelelő ideális keltetőgépet.

Keltetőgépek baromfi számára

A tojások kikelése a természet szigorú szabályai szerint történik. A baromfibarátnak a keltetés során minden részletet, például a keltetési hőmérsékletet, a páratartalmat, sőt még a tojások forgatásának gyakoriságát is aprólékosan be kell tartania. Csak akkor lesz sikeres a költés és kelnek ki a tojások, ha a természetes keltetési folyamat minden fontos feltétele adott. A modern keltetőgépeket úgy tervezték, hogy szimulálják a sikeres inkubáció minden természetes körülményét, és így ideális inkubációs környezetet teremtsenek. A baromfitenyésztő a tojásokat az keltetőgépbe helyezi, és a hőmérséklet, a páratartalom és a teljesen automatikus készülékek esetében a tojásfordítás idejének ideális beállítása segítségével a keltetési folyamat úgy zajlik, mint a vadonban. A készülékek egyedi beállítási lehetőségeinek köszönhetően a tojókeltetőben libák, fürjek, kacsák és csirkék is kikeltethetők. A teljes inkubációs folyamat teljesen automatikusan zajlik egy kiváló minőségű keltetőgépben.

Az keltetőgép előnyei: különböző baromfitojások teljesen automatikus keltetése ✓ Egyedi beállítási lehetőségek az ideális inkubációs feltételekhez ✓ A kiváló minőségű modellek tojásforgatót kínálnak ✓

A modern keltetőgépek elektromos meghajtásúak, és nagyon kevés áramot fogyasztanak. A baromfiszerető az keltetőgépen lévő vezérlőelemen keresztül állíthatja be az inkubációs feltételeket. A szakember vagy laikus könnyen leolvashatja a készülék kijelzőjéről az összes elvégzett beállítást.

Keltetőgépek vásárlása - melyik a megfelelő modell?

Ha egy magántenyésztő brojlerben akar csirkéket keltetni, általában egy kisebb eszköz is megfelelő. A magánhasználatra szánt kompakt keltetőgép gyakran hét-tíz tojást tart. Ezek a készülékek valamivel egyszerűbb kialakításúak, és nem rendelkeznek automatikus tojásforgatóval. A tenyésztőnek ezért a tojásokat kézzel kell forgatnia. A professzionális gazdaságokban vagy laboratóriumokban nagyobb keltetőgépeket használnak. Az ilyen keltetőgépek a modelltől függően 48-96 vagy több tojást képesek befogadni és egyszerre keltetni. Sok ilyen nagy keltetőgép teljesen automatikus, és a tojásokat előre beállított időközönként önállóan forgatja. A nagy keltetőgépek ma már fontos helyet foglalnak el a laboratóriumi kellékek között, mivel számos laboratóriumi létesítménynek szüksége van a tojások önálló keltetésére.

Mind a csirkék számára készült kis keltetőgép, mind a professzionális használatra szánt nagyméretű berendezések manapság speciális nyírólámpát kínálnak. A lámpa segítségével a tenyésztő rendszeresen átvilágíthatja a tojásokat, és így tájékozódhat az egyes tojások keltetési állapotáról. A csirkék és más baromfik számára ideális inkubációs hőmérsékletet elektromos fűtőelem segítségével érhetjük el. Ezek a fűtőelemek alacsony energiafogyasztás mellett állandó hőmérsékletet biztosítanak az keltetőgépben. Minden ambiciózus baromfitenyésztő, aki keltetőgépet szeretne vásárolni, garantáltan megtalálja az ideális modellt ebben a kategóriában.