Trustpilot

Adatgyűjtők

Inspirálódjon az expondo blogjával!

Az adatgyűjtők rendkívül fontosak számos mérési feladathoz. A készülékek automatikusan digitálisan tárolják a különböző mérési adatokat. Legyen szó időjárási adatokról és hőmérsékletekről, aktuális feszültségekről, energiafogyasztásról és sok más mérési egységről. A naplózó készülékek a megadott időközönként rögzítik ezeket a fontos mérési adatokat. Ezért ezek a készülékek már régóta nélkülözhetetlenek a méréstechnika területén. Ebben a kategóriában a szakemberek különösen jó minőségű PDA-kat találnak mérési munkájukhoz. Mindezeket az eszközöket kifejezetten professzionális használatra tervezték.

Adatgyűjtők hőmérsékletméréshez

Számos ipari területen és a kutatásban nagy jelentőséggel bírnak az állandó hőmérsékletmérések. A hőmérséklet esetleges ingadozásainak észlelése érdekében a speciális eszközöknek rendszeres időközönként automatikusan tárolniuk kell a mérési adatokat. Ma az adatgyűjtők veszik át ezt a fontos munkát. Az ipari vállalatok, tudományos szervezetek és laboratóriumi létesítmények nem csak hőmérséklet-ellenőrzésre használják a PDA-t. A hőmérséklet és páratartalom mérésére szolgáló speciális adatgyűjtővel a mérőszemélyzet számos fontos éghajlati adatot automatikusan tárolhat. A naplózóberendezés által így gyűjtött adatokat ezután az adott mérési tartományban bekövetkező esetleges ingadozások és változások ellenőrzésére használják. Sok hőmérsékletnaplózó és egyéb naplózó eszköz tartalmaz egy adathordozót, amelyre az eszközök a mérési adatokat mentik. Ezenkívül a készülékek gyakran rendelkeznek USB-csatlakozóval, amelynek segítségével a mérést végző személyzet az adatgyüjtőt számítógéphez csatlakoztathatja, és az adatokat átviheti és kiértékelheti

Az adatgyűjtő előnyei: a fontos mérési adatok automatikusan tárolódnak a megfelelő adatgyűjtő ma már bármilyen típusú méréshez megtalálható Sok eszköz rendelkezik USB- csatlakozóval az egyszerű adatátvitelhez. Legyen szó hőmérséklet-adatgyűjtőről, feszültség-adatgyűjtőről vagy páratartalom-adatgyűjtőről. Ma már minden típusú méréshez megtalálhatja a megfelelő adatgyűjtőt. A kiváló minőségű ipari gépek és felszerelések gyártói minden elképzelhető célra rendelkeznek az optimális adatgyűjtővel. Mindezek a készülékek automatikusan mentik a fontos mérési adatokat egyedileg beállítható időközönként.

USB-adatgyűjtők csatlakoztatása közvetlenül a számítógéphez

Amint már említettük, a mérést végző személyzet egy speciális adatgyűjtőt USB-vel közvetlenül a számítógéphez csatlakoztathat. Ez a csatlakozási lehetőség sokkal egyszerűbbé teszi a tárolt mérési adatok átvitelét a PDA eszközről a számítógépre. A számítógépen való tárolás után a személyzet törölheti az adatokat a PDA-ban lévő adathordozóról, és ezáltal tárhelyet szabadíthat fel az új adatok számára. Az összegyűjtött adatokat ezután közvetlenül a számítógépen elemzik. Más klímatörténeti naplózók olyan kijelzőt kínálnak, amelynek segítségével a személyzet közvetlenül a készüléken, a számítógépre történő átvitel nélkül értékelheti a naplózó készülék által gyűjtött adatokat. Az érdeklődők ezeket a PDA villamos energia adatgyűjtőként vagy hőmérséklet és páratartalom adatgyűjtőként találhatják meg. A kiváló minőségű laboratóriumi kellékek gyártói csak a legmodernebb technológiát használják a PDA megvalósításához. A PDA magas műszaki színvonala biztosítja a könnyű kezelhetőséget és a készülékek nagyfokú megbízhatóságát. A legtöbb modell esetében az adatgyűjtők felhasználói szabadon megválaszthatják, hogy a PDA milyen gyakran és milyen időközönként tárolja a mért adatokat. Számos USB-s hőmérséklet- és áramnaplózó USB belső memóriája 30 000 mérési egységnek és még többnek is elegendő tárhelyet biztosít. A modern adatgyűjtők másik egyértelmű előnye a rendkívül kompakt kialakításuk. A PDA így kényelmesen elfér bármelyik zsebben, és ideális mobilitást biztosít kültéri használatra. Az adatgyűjtő egyszerűen nélkülözhetetlenné vált a méréstechnika területén.