Trustpilot

Endoszkóp kamerák

Akciós
Endoszkóp kamera - 20 m - 18 LED - 10" kijelző
Steinberg Systems

Endoszkóp kamera - 20 m - 18 LED - 10" kijelző

Méretek (HxSzéxMa)
34 x 28 x 18 cm
891 990,00 Ft 1 394 990,00 Ft
Korlátozott idejű ajánlat
Legalacsonyabb ár garancia
Alacsony készlet
INGYENES SZÁLLÍTÁS várhatóan 5. 29.

Inspirálódjon az expondo blogjával!

Endoszkóp kamerák és csőkamerák - betekintés a nehezen hozzáférhető területekre

Az endoszkóp kamerákat és a csőkamerákat a szakmában ellenőrző kameráknak is nevezik. Értékes eszköz a közvetlenül hozzáférhetetlen területek vizuális ellenőrzésére. Az endoszkóp kamerákkal és csőkamerákkal például a tető szigetelését is ellenőrizheti anélkül, hogy az épületszerkezetben nagyobb kárt okozna. Az ellenőrző kamerát kis mérete jellemzi. Egy kis lyuk elegendő ahhoz, hogy a kamera a felhasználási területére kerüljön. A csatornakamerák fontos feladata az épületek csatornavezetékeinek ellenőrzése. A csatornakamera segítségével még a nagy kaliberű csövek is ellenőrizhetők. Az, hogy a csőkamera hatósugara meddig terjed, a kamera és a monitor közötti összekötő vonal hosszától függ. A hordozható csőtisztító kamerák könnyen felszerelhetők 50-60 m hosszú vezetékekkel.

Ellenőrző kamerák - ezek a típusok állnak rendelkezésre

A vizsgáló kamerák alkalmazási területük, hatótávolságuk, képminőségük és átviteli technológiájuk tekintetében különböznek egymástól.

Merev endoszkóp kamera

A merev endoszkóp kamerákat mind a műszaki területen, mind a boroszkópok formájában használják. A merev endoszkóp kameraoknál a képi információ a lencsétől egy rögzített csatlakozódarabon keresztül jut el az okulárra vagy a képernyőre. Ha merev endoszkóp kamerát használnak lefolyókameraként, a hatósugár kis területre korlátozódik.

Rugalmas endoszkóp kamera

A hajlékony endoszkóp kameraok nagyobb rugalmasságot biztosítanak, és jól alkalmazhatók épületek vagy járművek üregeinek kamerájaként. A hajlékony endoszkóp kamera csőkameraként való használata akkor hasznos, ha nincs szükség nagy hatósugárra, és a csőendoszkóp kamera behelyezésekor irányváltoztatásra van szükség. Ez az ereszcsatornák lefolyócsöveinél éppúgy előfordulhat, mint a mosogató szifonjának ellenőrzésekor. A mobil kézi endoszkóp kameraok a rugalmas endoszkóp kameraok különösen praktikus formája. Ezek olyan kis kézi eszközök, amelyekbe kijelzőt építettek. A kézi készülékhez egy kábel csatlakozik, amely a fényt a kamerához, a kameráról pedig a képinformációt a kijelzőre továbbítja. A rugalmas kábel, amelyet néha libikókának is neveznek, jellemzően 0,5 és 2 m közötti hosszúságú. Ezenkívül néhány endoszkóp kameraos kamera mozgatható fejjel rendelkezik.

Cső kamera

A csőkamerát, vagy csatornakamerát hosszabb csőszakaszok vizsgálatára tervezték. A csőtisztító kamerák egy világítással ellátott kamerafejből, egy hajlékony, kanyarokat is leküzdő csőből és egy alapegységből állnak. A csőkamera vagy csatornakamera alapegysége tartalmaz egy kijelzőt és egy fényforrást. Dokumentációs célokból fontos az adatmemória és a külső adathordozókhoz való interfészek is.

Hogyan történik a képi információ továbbítása?

A csőkamerák csatlakozóvezetékeire jellemző, hogy mindkét irányban képesek adatokat továbbítani. Egyrészt a képinformációt a kameráról a csőkamera kijelzőjére kell továbbítani. Másrészt a világítást, amely nélkül aligha lehet hasznos képeket készíteni egy ellenőrző kamerával, energiával kell ellátni. Az alkalmazott technológiától függően mind a képi adatok, mind a LED-világítás energiája elektromos vezetékeken keresztül továbbítható. A fény továbbítása a bázisállomáson lévő fényforrástól a kamerafejhez azonban optikai kábeleken keresztül is megvalósítható. A képinformáció optikai kábelen keresztül is továbbítható a kameráról a bázisállomásra további feldolgozás céljából.

Varrógép vásárlása - mit kell figyelembe vennem?

A csőellenőrzéshez használt kamera ára nagymértékben függ a képanyag kívánt minőségétől. De a csatlakozócső hossza is lényeges költségtényező. Egyes csatornakamerák gyártói különböző modelleket kínálnak, amelyek működési sugara kevesebb mint egy métertől 50 méterig és még tovább terjedhet. Egyes csatornakamera-gyártók különböző méretű vezetőcsillagokat kínálnak az ellenőrző kameráikhoz, amelyek segítségével a csatornakamerákat a cső központi területén lehet irányítani. A csőanyag kiválasztásánál alapvető fontosságú, hogy egyrészt elég rugalmas legyen ahhoz, hogy a cső szögeit le tudja küzdeni. Másrészt a csőnek elég merevnek kell lennie ahhoz, hogy a vizsgáló kamera nagyobb távolságokra is előretolható legyen.

Mire van szükségem a csőtisztításhoz?

Az Expondo.hu kínálatában csőtisztító berendezések, köztük csőtisztító gépek gazdag választékát találja. Annak megállapításához, hogy van-e szivárgás, és hogy a szennyvíz okozott-e már kárt, nagy segítséget jelenthet egy páratartalom mérő. A kábelek és csövek csatlakoztatásához szükséges tartozékok a nyomó fogók kategóriában találhatók.