Műfű

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 24 az 27 termék

A szűrésre nincs találat!
1 / 2

Műfű erkélyekre, teraszokra és kertekbe: az expondo ajánlatai

Ön is egy zöld pihenőhelyről álmodik a természetben, ahol csicseregnek a madarak? A városban élők gyakran hiába keresnek ilyen helyeket. A hangulatos környezet egy kis darabját azonban hazaviheti a puha, gazdag zöld műfűvel. Olvassa el itt, milyen a jó minőségű a műfű, és hogyan varázsolhatja segítségével kertjét vagy teraszát zöld oázissá.

Hol használható a műfű szőnyeg?

A műfű ideális bárhova, ahol puha és mindenekelőtt áteresztő padlóburkolatot szeretne létrehozni. A műfűvel színesebbé teheti a szürke betonfelületeket és rendkívül jól mutat a kőpadlón vagy a térköveken is. A kiegészítő réteggel kellemes járófelületet alakíthat ki akkor is, ha a padló túlságosan felmelegszik a napfény hatására. Néhány népszerű hely, ahol könnyen lerakható a gyeptégla:

1. Erkély

Az erkélyen található műfű friss színével természetes hangulatot varázsol. A műfű szőnyeggel csúszásmentes és puha járófelületet hozhat létre az otthoni pihenéshez

2. Terasz

A tetőteraszon ugyan a friss levegőn van, de nem teljesen a természetben. Mivel a teraszt nem lehet kerti földdel befedni és fűvel beültetni, a természetes hatású műfű ideális választás!

3. Sportpálya vagy játszótér gyerekeknek

Alakítson ki kellemes pázsitot, ahol a gyerekek gondtalanul játszhatnak és szaladgálhatnak – anélkül, hogy aggódnia kellene a szépen gondozott gyep miatt. Garancia a sikerre: helyezze el a gyeptéglákat, vásároljon egy futballkaput, és minden készen áll a kezdéshez.

4. Kempingek és rendezvények (sokat használt területek)

Akár az elősátorban kempingezésnél, akár a sokat használt utakon, a műfű használatával elkerülheti, hogy a területek kitaposottá váljanak. Kínáljon természetes társalgóhelyet vendégeinek szabadtéri rendezvényeken!

5. Kert (árnyékos vagy terjedelmes kerti területek)

A műfű segítségével egységes képet érhet el a kertben is, amely különösen praktikus, ha a valódi pázsit csak foltokban nő a napfény eltérő szintje vagy a nem megfelelő altalaj miatt. Ha nagy kerti bútorokat vagy fitneszeszközöket, például egy kerti trambulint helyezne el kertéjében, a gyeptéglák használatával a talaj megőrzi természetes zöld színét a berendezés körül és alatt.

Hogyan lehet felismerni a kiváló minőségű műfüvet?

A műfű szőnyegre ma már rég nem úgy tekintünk, mint a valódi fű szomorú helyettesítőjére. A műanyag műfű nem csak kinézetében hasonlít a valódi fűhöz, hanem számos praktikus funkciót is betölt. A kiváló minőségű műfű szőnyeg jellemzői: vízálló puha és egyenletes áteresztő tartós UV-álló   A kiváló minőségű gyeptéglának a hó, az eső, a szél és az erős napsütés sem árthat. Fektesse le és rögzítse a holland pázsitot és élvezze zöld oázisát évszaktól függetlenül. Az úgynevezett tűzési arány és a halom magassága határozza meg, hogy milyen a műfűn járni. Minél sűrűbb szövésű a műfű, annál egyenletesebbnek és természetesebbnek hat. Minél hosszabbak a szálak, a műfű annál puhább és kényelmesebb érzést nyújt. A 20 és 30 mm közötti magasság jól bevált és mezítláb is kényelmes.

Vásároljon tartós és időjárásbiztos kültéri műfüvet kedvező áron!

Az igazi pázsitnak nem csak vízre van szüksége, de engedi is, hogy a víz elszivárogjon. Annak érdekében, hogy ne keletkezzenek pocsolyák a teraszon és az erkélyen a kiváló minőségű kültéri műfű szintén vízáteresztő. Vásárláskor ügyeljen a legalább 60 l/perc/m² értékre, még magas tűzési arány esetén is. Ha felfújható masszázsmedencét vásárol kertjébe vagy teraszára, a műfű ideális felületet biztosít. Időjárásálló műfüvet szeretne, ami sokáig megőrzi formáját és színét? Akkor válasszon tartós szálú és UV-álló műfüvet. A kiváló minőségű szálak elég rugalmasak ahhoz, hogy törés nélkül bírják a terhelést, és elég erősek, hogy egy kis gereblyézéssel könnyen kiegyenesedjenek. Ha a gyep UV-álló, akkor hosszú időn keresztül és intenzív napsütés esetén is megőrzi élénk színét.

Mit kell figyelembe vennem a gyeptégla vásárlása során?

Ha gyeptéglát vásárol, keresse a magas tűzési aránnyal rendelkező modelleket! Így biztosíthatja, hogy a pázsit sűrű legyen, és zavarba ejtően hasonlítson a természetes fűhöz. Attól függően, hogy milyen puha burkolatot szeretne, válassza ki a megfelelő halommagasságot. Ha a műfű szőnyeget napos helyre rakja, keressen UV-álló terméket, így sokáig gyönyörködhet az élénk színben. Ne felejtse el: ki segít a telepítésben? Könnyen kiteríthető a műfű? Össze kell illeszteni, ragasztani vagy más módon kell rögzíteni a felülethez? Ezeket a kérdéseket még a vásárlás előtt tisztázni kell, hogy az új padló a lehető leghamarabb használatra kész legyen.

Melyik műfű a legjobb az erkélyre?

Szeretné gyorsan és egyszerűen zöld oázissá varázsolni erkélyét? Akkor válasszon könnyen lerakható műfüvet. A műfű szőnyeget perceken belül kiterítheti. Győződjön meg arról, hogy a műfű az erkély formájára vágható-e vagy vásárolja meg a pontosan megfelelő méreteket. Mivel az erkélyen néha esik az eső vagy havazik, olyan műfű szőnyeget ajánlunk, amely vízáteresztő: ez biztosítja a megfelelő szellőzést, így eső után ismét hamar száraz talajon lépkedhet.

Műfű szőnyeg a kertbe: a legfontosabb jellemzők egy pillantásra

Még mindig azon gondolkodik, hogy érdemes-e a kertjébe kültéri műfűt telepítenie? Az ötlet megvalósítása közel sem olyan távoli, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A kiváló minőségű műfű számtalan pozitív tulajdonságának köszönhetően megkönnyítheti a kertészkedést. Műfű esetén nincs szükség kaszálásra, trágyázásra, öntözésre, a moha eltávolítására, gyomlálásra vagy vetésre. Továbbá a műfű: egyszerűen áthelyezhető könnyen kezelhető ellenálló tartósan zöld puha terhelhető   Alakítson ki természetes hatású, egyenletes felületeket a pihenéshez és a játékhoz könnyedén! Azonban nem kell sem a műfű, sem a természetes fű mellett döntenie! Mit szólna a kettő kombinációjához? Alakítson ki egy kis focipályát az ifjú sportolóknak, míg a kert többi részében a természetes gyepen virágozhatnak kedvenc növényei. Az expondo inspirációi között további ötleteket talál a kerttervezéshez! Ha szeretné megtudni, hogyan találja meg a megfelelő trambulint, vagy melyik kültéri pezsgőfürdőt válassza saját wellnessparadicsoma kialakításához kedvező áron, olvassa el blogunkat! Mi az expondo-nál kiváló minőségű berendezésekkel és szaktudással állunk rendelkezésére!