Trustpilot

Növénynevelő lámpák

Inspirálódjon az expondo blogjával!

A növény lámpák nélkülözhetetlen eszközök mind a hivatásos kertészek (növénytermesztés üvegházban), mind az amatőrök számára, akik szenvedélyesen szeretnek kertészkedni. A kertészeti felszerelések (például permetezők és szivattyúk) kínálatáról híres Hillvert márka olyan LED-technológián alapuló eszközökkel rendelkezik, amelyek napfénnyel látják el a növényeket, így azok egészségesen fejlődhetnek. A javasolt termékek alkalmasak fő és kiegészítő fényforrásként.

Ha energiahatékony és környezetbarát módot keres a fotoszintézis és ezáltal a növények optimális növekedésének biztosítására, próbálja ki az expondo.hu oldalon kapható teljes spektrumú LED-lámpákat! Kínálatunkban különböző paraméterekkel (pl. teljesítmény) rendelkező készülékeket talál, így kiválaszthatja az Ön igényeinek leginkább megfelelőt.

Növény lámpák - miért olyan sokoldalúak?

A növény lámpa olyan berendezés, amelyet arra terveztek, hogy a növények növekedését a fejlődésük minden szakaszában - az ültetéstől a teljes virágzásig - LED-fény kibocsátásával serkentse. Az ebbe a kategóriába tartozó termékek nagyon sokoldalúak, mivel számos növénytípushoz alkalmasak. Az egyik legnépszerűbb növénykultúra-típus, amelyhez LED-paneleket használnak, a természetes szubsztrátum, azaz a talaj használata nélkül végzett vízi (hidroponikus) kultúrák. Így gyakorlatilag minden cserepes növény termeszthető hazai környezetben.

A Hillvert növénylámpa a hagyományos kultúrákhoz is alkalmas, mint például a paprika (beleértve az olyan fajokat is, mint a chili), paradicsom, uborka, virágos növények (pl. orchidea), zöldségek, valamint gyógynövények (pl. borsmenta, bazsalikom) és még a bonsai fák. Sikeresen használható mikrozöldségek (mikrolevelek) termesztésére. Ha a termesztés mellett a növények további feldolgozása is érdekli, például olajok előállítása céljából, akkor feltétlenül nézze meg az ugyanezen márka elektromos növény betakarító eszközeit!

Milyen a nagy teljesítményű Hillvert lámpa?

A LED-es növekedési lámpáknak egyszerre kell energiatakarékosnak és nagy teljesítményűnek lenniük. A Hillvert LED növekedési lámpákat úgy tervezték, hogy energiatakarékosak és nagy teljesítményűek legyenek. A panelek többféle LED-del rendelkeznek (UV, infravörös, meleg, kék, piros, fehér - modelltől függően), és költséghatékonyabbak a HID-izzókkal ellátott berendezésekhez képest. Az ilyen típusú termék kiválasztásakor a teljesítmény és a PPFD-szint is irányadó.

Több mint száz LED képes hatékonyan megvilágítani egy 1,5 x 1,5 m-es területet. A lámpa kényelmesen felakasztható a termés fölé a készletben található kampók segítségével. Ügyeljen arra, hogy a növények egyenletesen legyenek megvilágítva - csak így fognak egészségesen növekedni.