Trustpilot

Spirál szerszámok

A lefolyócsőben lévő lerakódások idővel azt eredményezhetik, hogy a szennyvíz már nem folyik el. A kémiai duguláselhárítószerek csak mérsékelten sikeresek súlyos dugulások esetén. Egy kiváló minőségű duguláselhárító spirálszerszámmal viszont a lefolyócsőben lévő lerakódások és dugulások pillanatok alatt eltávolíthatók. Ebben a kategóriában különböző spirálszerszámokat kínálunk Önnek, amelyeket professzionális és otthoni használatra egyaránt terveztek.

Egy spirálszerszámmal a lefolyó újra kidugul

A konyhai és fürdőszobai szennyvízzel naponta nagy mennyiségű szennyeződés, haj, ételmaradék és zsír kerül a lefolyócsövekbe. Idővel ezek a szennyeződések felhalmozódhatnak a cső falán, és duguláshoz vezethetnek a lefolyócsőben. A túlcsorduló lefolyócsőből származó vízkár fenyeget. A professzionális cégek speciális spirálszerszámot használnak a csőtisztításhoz. Ezekkel a spirállal és duguláselhárító készülékkel vagy duguláselhárító szivattyúval kombináltan használt eszközökkel a lefolyócsőben lévő szennyeződések fellazíthatók és a dugulás eltávolítható. A duguláselhárító fejet a duguláselhárító pumpa a spirálon keresztül forgatja, és átfúrja a lefolyócsőben lévő lerakódásokat. Ennek során fellazítja a szennyeződéseket a cső faláról, amelyeket a duguláselhárító szivattyú egyidejűleg kiöblít, vagy a későbbi öblítéssel a csatornarendszerbe szállít. A háztartási használatban a kisebb duguláselhárító készülékeket általában spirálszerszámmal kombinálva használják. A szakértők ezt kézi duguláselhárító készüléknek nevezik. A lefolyócsőben lévő szennyeződés típusától és a cső átmérőjétől függően a szakemberek különböző szerszámokat használnak, például pengefúrófejet vagy keresztpengés fúrófejet, tölcsérfúrót, ütvefúrót vagy villavágót. Mivel a mai világban időről időre előfordulnak csőelzáródások az épületekben, ezek a spirálszerszámok rendkívül fontos szerepet töltenek be a kézműves kellékek területén.

A spirálszerszámnak kiváló minőségűnek kell lennie

Ahhoz, hogy a duguláselhárító spirálszerszám mindig megbízhatóan működjön, a duguláselhárítófejnek természetesen kiváló minőségűnek kell lennie. Először is fontos, hogy a szerszám robusztus és tartós anyagból készüljön. Másodszor, manapság szükség van arra, hogy a spirálszerszám bármilyen közönséges duguláselhárító géppel használható legyen. Ebből a célból a gépek, a spirálok és a tisztítófelszerelések is úgynevezett T-nyílású csatlakozóval rendelkeznek. Ez a csatlakozó lehetővé teszi a mesterember számára, hogy bármilyen duguláselhárító szerszámot csatlakoztasson a gépéhez.

A szakemberek általában a lefolyócsőben lévő szennyeződés és a cső átmérője alapján választják ki a megfelelő szerszámot, és az optimális spirálszerszámot a fogantyúval ellátott T-nyílású csatlakozó segítségével csatlakoztatják a gépük spiráljához. A kiváló minőségű spirálszerszámok másik fontos kritériuma a könnyű kezelhetőség. Az ebben a kategóriában elérhető eszközök otthon is korlátlanul használhatók. Ezen eszközök használatához nincs szükség széleskörű szaktudásra. A spirálszerszámot egyszerűen egy spirálhoz kell rögzíteni, be kell helyezni az eltömődött lefolyóba, és a duguláselhárító készülék működésbe lép. Nagyon makacs dugulások esetén, amelyek például vegyszermaradványokból és más hasonló szennyeződésekből erednek, szükség lehet egy professzionális duguláselhárító cég igénybevételére. Ezek a vállalatok pontosan tudják, hogy milyen spirálszerszámot kell használni a duguláselhárításhoz.