Fűnyírók

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 13 az 13 termék

A szűrésre nincs találat!

Vásároljon fűnyírót online és hozzon létre szépen gondozott zöldfelületeket!

Amint a talaj hőmérséklete tavasszal tartósan tíz Celsius-fok köré emelkedik, itt az ideje az első fűnyírásnak. Március közepétől érdemes elkezdeni a zöldterületek rendszeres karbantartását, és legalább hetente egyszer a fűnyírást. A rendszeres fűnyírás serkenti a gyep növekedését és növeli annak vitalitását, mivel a fűszálak minden nyíráskor oldalhajtásokat hoznak létre, így a fű idővel sűrű zöld pázsitszőnyeggé válik. A kert öntözéséhez hasonlóan egy nagy teljesítményű fűnyíró szintén nélkülözhetetlen az egészséges és szépen gondozott zöldterületekhez. Az alábbiak közül választhat: Benzines fűnyíró, Elektromos fűnyíró, Akkumulátoros fűnyíró, Robotfűnyíró.

A megfelelő fűnyíró: elektromos, benzinmotoros vagy akkumulátoros fűnyíró

Ha mobilisan szeretné használni fűnyíróját, válasszon benzines fűnyírót, így nem kell éberen figyelnie az elektromos kábelt, és az áramforrástól függetlenül dolgozhat. A benzinmotoros fűnyírók gyakran valamivel erősebbek, mint az elektromos fűnyírók és gond nélkül lenyírják a benőtt zöldterületeket is. Bár az elektromos modellek környezetbarátak, a modern benzin fűnyírók fogyasztása közel sem olyan magas, mint korábban. A fűnyírás rendkívül egyszerű feladat az önjáró fűnyíróval. Az elektromos fűnyírók csendes és károsanyag-kibocsátásmentes működésükért kapnak plusz pontot, de csak a ház, illetve egy konnektor közelében használhatók. Modelltől függően az elektromos fűnyírók ideálisak kisebb és nagyobb gyepfelületekhez.Az akkus fűnyíróval rendkívül rugalmasan közlekedhet. Ezek a modellek kompaktabbak, kisebb a károsanyag-kibocsátásuk és csendesebbek, mint a benzines fűnyírók, ugyanakkor nagy teljesítményűek. Az akkumulátoros üzemű fűnyírók inkább kisebb parcellákhoz, gyepterületekhez alkalmasak, és átlagosan 250 négyzetméter körüli területet tudnak lefedni egyetlen akkumulátortöltéssel. Az akkumulátoros fűnyírók számára gondot jelenthetnek a benőtt vagy kissé magasabb területek. A robotfűnyíró teljesen automatikusan működik. Miután a kertben lefektette a határoló vezetékeket, és a megfelelő alkalmazásban meghatározta a fűnyírási területet, csak dőljön hátra és lazítson! A robotfűnyíró minden tovább nélkül elvégzi Ön helyett a szokásos fűnyírást. Az akkumulátorral működő készülékek rendkívül praktikusak, de áruk magasabb a manuális modellekénél.

Nyírja le szakszerűen a füvet: erre érdemes odafigyelnie

A pázsit átlagosan három-öt centiméter magas legyen. Ügyelni kell arra is, hogy fűnyíráskor csak a fűszálak felső harmadát vágjuk le, és ne vágjuk túl rövidre a füves területeket. A túl rövidre nyírt gyep károsodhat, különösen meleg időben és erős napsütésben. Az optimális fűnyírási magasságok: Pázsithasználatra és játékra: 3-5 cm vágási magasság Árnyékos gyep: 5-6 cm vágási magasság egész évben Díszgyep: rendszeres 2-3 cm-es vágási magasság, a forró nyári hónapokban 5 cm-es vágási magasság. Mire kell még odafigyelni a fűnyírásnál? Az alábbiakban tisztázunk néhány gyakran feltett kérdést a fűnyírással kapcsolatban. A márciustól novemberig tartó időszakban rendszeresen kell nyírni a füvet és a zöldfelületeket, ami azt jelenti, hogy hetente legalább egyszer meg kell ragadni a benzines önjáró fűnyírót. Nagymértékű, hetente több mint két és fél centiméteres növekedés esetén a gyep örül, ha hetente kétszer nyírják. A meleg napokon célszerű reggel vagy este füvet nyírni, de egyébként szabadon választhatja meg a napszakot. Vasárnap és ünnepnapokon a fűnyírók és más zajos berendezések, mint például a láncfűrészek zajvédelmi okokból nem használhatók. Még akkor is, ha saját fűnyírója elektromosan működik, és ezért csendesebb, mint egy benzinmotoros fűnyíró, csak hétköznapokon reggel 7 és este 8 óra között használja azt. A nagy zajszintű készülékekre külön szabályozás vonatkozik: a használat hétköznap reggel 7-től délután 1-ig, valamint délután 3-tól délután 5-ig megengedett. Mikor lehet a fiatal pázsitot nyírni? Ha a frissen vetett pázsit elérte a nyolc-tíz centiméteres magasságot, az önjáró benzines fűnyíróval öt-hat centiméteres magasságra vághatja a füvet. Fontos, hogy a fűnyírókések élesek legyenek, és ne szakítsák ki a zsenge fűszálakat a vágás során. Trágyázás előtt vagy után nyírjuk le a füvet? Ideális esetben két-három nappal a műtrágyázás előtt nyírja le a gyepet, és hagyjon neki hosszabb pihenőidőt, hogy ezalatt az idő alatt az összes tápanyagot fel tudja szívni. Körülbelül két hét elteltével újra használhatja a fűnyírót. Nedves fű nyírása – lehetséges ez? Alapvetően jobb elkerülni a nedves pázsit nyírását, mivel a lenyírt szárak hozzátapadnak a fűnyírókésekhez, és tompítják élüket. A nedves gyep nyírásának egyéb hátrányai is vannak: a nyirkos fűnyesedéket nem szabad szanaszét hagyni, mert túlságosan megterheli a füvet. A gyűjtőkosarat a szokásosnál szintén gyakrabban kell üríteni, mivel a nedves mulcs nehezíti a fűnyírót, és ez fokozott nyomást gyakorol a gyepre. Ha elkerülhetetlen a nedves fű nyírása, fűnyírás után tisztítsa meg alaposan a fűnyírót, majd élezze meg a késeket.

További tartozékok a kert karbantartásához

A nagy teljesítményű motoros fűnyírókon és szegélynyírókon kívül az expondo kínálatában számos praktikus kerti szerszámot talál a zöldterületek és az ágyások megmunkálásához és karbantartásához, mint pl. lombfúvókat és seprőgépeket a tiszta utak és fűfelületek érdekében, gyomégetőket a nemkívánatos növényzet környezetbarát eltávolításához, valamint motoros sövényvágókat a fák, a cserjék és a sövény vágására.