Ellenőrzött minőség

Öntözés

1 - 24 az 134 termék

A szűrésre nincs találat!
1 / 6

Szabad utat a víznek! A szivattyúk segítségével megbízhatóan öntözheti a növényeket

A víz értékes árucikk és a víz jelenti minden élet forrását a kertben. A vezetékes víz használata a kert öntözésére rendkívül költséges lehet, különösen száraz időszakokban. A költséghatékony öntözés érdekében használjon alternatív vízforrásokat, például esővíztartályokat vagy kutakat. Szivattyúzza ki a vizet a kerti vízszivattyúval! A vízforrás típusától függően különböző szivattyúk közül választhat. A kút szivattyúkat mély vízforrásokhoz tervezték. A legtöbb vízforráshoz azonban tökéletesen megfelel egy klasszikus szivattyú.

Mire kell figyelnem a vízszivattyú vásárlása során?

A vízszivattyúkra különböző paraméterek jellemzőek, amelyek jelzik, hogy a szivattyúk milyen magasan szívják be a vizet, milyen magasra szállítják azt, és hogy mekkora a szivattyú által szállítható maximális vízmennyiség. A különböző paraméterek jelentése: Szállítómagasság – a maximális szállítómagasság azt a magasságot jelzi, ameddig a víz egyáltalán el tud folyni. Az egy méterre jutó vízmennyiség azonban nagy mértékben csökken. Ezért, különösen dombos terepen, a megfelelő vízhozam elérése érdekében nagy szállítómagasságot kell választani. Szívómagasság – milyen mélyről szeretné szivattyúzni a vizet? A kerti vízszivattyúk szívómagassága általában 8 m, amely elegendő egy esővízhordóhoz, de nem biztos, hogy elegendő egy kúthoz. Vízáramlás – a maximális érték vízszintes szivattyúzási irányra vonatkozik. Ha függőlegesen, azaz felfelé szeretne szivattyúzni, akkor a méterenkénti vízmennyiség jelentősen csökken. Nyomás – ha öntözőberendezéssel vagy zuhanyfejes locsolóval locsol, a vízszivattyú nyomásának legalább a készülék legalacsonyabb nyomásával kell megegyeznie.

Mire fogom használni a kerti szivattyút?

A vízszivattyút kerti öntözéshez tervezték. A szivattyúval megbízhatóan láthatja el vízzel a pázsitlocsolókat vagy a kerti tömlőket. Ezesetben figyelnie kell a víznyomásra is. Ha a víznyomás túl alacsony, a pázsitlocsolók vagy a csepegtető tömlők nem működnek. Mivel a vizet általában vízszintesen szivattyúzzák, a szokásos szállítómagasság és a vízhozam elegendő a jó öntözési eredmények eléréséhez.  

Milyen vízforrásokat használhatok a vízszivattyúhoz?

A vízszivattyúval optimálisan használhatja a kertben az alternatív vízforrásokat, például az esővizet. Amikor esik az eső, a tető nagy felületén összegyűlik a víz, amely általában egy ereszcsatornán keresztül folyik le. Egy kifolyó segítségével az esővizet tágas hordókba vezetheti. Ha nem locsolókannával szeretné eloszlatni az összegyűjtött vizet a kertben, csatlakoztassa a szivattyút az esővízhordó kimenetére. Az esővízhordók általában a föld felett vannak, és bár megbízhatóan gyűjtik össze a nagy mennyiségű vizet, a tartályok sok helyet foglalnak a kertben, és nem mindig néznek ki esztétikusan. Ásson speciális esővíztartályokat a földbe, és tegye a vízgazdálkodást még hatékonyabbá kertjében! Szívja ki a szivattyúval a vizet a különböző föld alatti tartályokból, és vezesse be az öntözőrendszerbe. A kerti vízszivattyúk szívási mélysége általában 8 m, ami azt jelenti, hogy a szivattyú kiválóan alkalmas a víz szivattyúzására kutakból is. Vízszivattyú használatakor ügyeljen a kút vízmélységére. Ha nagy szárazság van, a talajvíz szintje csökkenhet, és a 8 m-es szívási mélység már nem elegendő. Ebben az esetben jobb, ha kútszivattyút használ, amely akkor is képes a víz szivattyúzására, ha a vízszint alacsony. A kerti szivattyúkat robusztus kivitelezés jellemzi, de csak tisztavíz szivattyúzására alkalmasak. Ha folyóból vagy tóból szivattyúzza a vizet, az úszó növényi részekkel vagy homokkal szennyeződhet. Ugyanez vonatkozik a kútvízre is, ha azt mélyen a vízfelszín alól szivattyúzzák. Ezekben az esetekben folyamodjon a megfelelő szűrőkkel felszerelt szennyvízszivattyúkhoz.

Vízgazdálkodás kerti szivattyúval

Tó is van a kertjében? Ha a tó vízszintje csökken, használja az elektromos vízszivattyút a víz feltöltéséhez. Vagy szeretné újratervezni kerti tavát? Használja a kerti szivattyú a tó vizének eltávolítására. A kiszivattyúzott vizet egyszerűen vezesse a bokrokra vagy a pázsitra. A kerti szivattyú optimális a medence vízgazdálkodásához is. Csak töltse fel a medencét tiszta esővízzel az esővízhordóból. Ha nem kezelte vegyszerrel kisméretű medencéje vizét, bátran elvezetheti a vizet kertjében. Ha klórral vagy más hasonló anyaggal kezelte a medence vizét, engedje le a vizet a vízszivattyú segítségével a csatornarendszerbe.

Mik a vízszivattyú előnyei?

Számos szivattyú létezik, amelyeket a kert öntözéséhez használhat. A megfelelő vízszivattyú kiválasztásában végső soron a vízforrás és a kerti körülmények játszanak döntő szerepet. Mély kutakhoz a nagy szívófejjel rendelkező mélykúti szivattyúk a legalkalmasabbak. Ha a kert lejtős, akkor a jobb nyomásszabályozásnak köszönhetően a házi vízművel optimális öntözési eredményeket érhet el. A kerti szivattyú ezzel szemben rugalmas alkalmazási lehetőségeivel a legjobb választás:

A kerti elektromos vízszivattyú használatához csak áramcsatlakozásra van szükség a megbízható működéshez. A szivattyúk fogantyúval rendelkeznek, így mobilisan és kényelmesen használhatók. A vízszivattyú megbízhatóan szívja ki a vizet kútból és esővízhordóból, akár 8 m mélységig, így Ön leeresztheti a tavakat vagy a medencéket tisztítás vagy karbantartás céljából. Vízszintes használat esetén a víznyomás elegendő számos kerti szerszámhoz, például pázsitlocsolókhoz vagy szórópisztolyokhoz.

Az expondo optimális kerti öntözőrendszerek széles választékát kínálja Önnek a tömlődoboktól kezdve, a csepegtető tömlőkön át, a kerti tavakhoz való professzionális tartozékokig. Vásároljon szivattyúkat kedvező áron!