Polcok

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 12 az 12 termék

A szűrésre nincs találat!

Optimalizálja tárolási kapacitásait az expondo nagy teherbírású polcaival!

A nagy teherbírású polcokkal maximálisan kihasználhatja a teret – nem csak raktárakban és az iparban vagy a kereskedelemben. A nagy kapacitású polcok ideális megoldást kínálnak irodákba, pincékbe vagy a garázsba, nehéz szerszámok vagy autógumik tárolásához. Az expondo-nál megtalálja az elképzeléseinek megfelelő polcot. Válasszon a különböző méretű, anyagú és terhelhetőségű polcok közül max.1000 kg teherbírásig. Itt megtudhatja, hogy mire kell feltétlenül odafigyelnie a vásárlásnál.

Olvassa el tippjeinket és válassza ki az Önnek megfelelő polcot!

A nagy teherbírású polcoknak számos különböző követelménynek kell megfelelniük. A következő kérdések segítenek megtalálni a megfelelő megoldást:

Mennyi szabad helyem van?

Mérje meg a tervezett helyszín magasságát, szélességét és mélységét. Bizonyos alaprajzok esetén a sarokpolcok jelenthetik az optimális megoldást.

Mekkora tárhelyre van szükségem az összes tárgy elhelyezéséhez?

Vegye figyelembe a tárgyak méretét. Válasszon megfelelő mélységű polcot, vagy ha szükséges, döntsön egy olyan polc mellett, amelynek polcai rugalmasan, különböző magasságban helyezhetők el.

Mekkora teherbírásra van szükségem?

Becsülje meg a tárolni kívánt súlyt. Itt különbséget kell tenni a teljes kapacitás és a polcok egyenkénti terhelhetősége között. Ha különösen nehéz tárgyakat szeretne tárolni, vegye figyelembe az egyes polcok teherbírását is.

Hova fogom elhelyezni a polcot?

Ha a polc nedvességnek van kitéve, válasszon megfelelő anyagot. Kínálatunkban számos horganyzott acélból vagy rozsdamentes acélból készült fémpolcot talál, amelyek ellenállók a korrózióval szemben. A műanyagból készült polcok szintén ideális választást jelentenek párás környezetbe.

Melyik a megfelelő polc?

A fából vagy MDF-ből készült folyamatos tárolópolcok számos előnnyel bírnak: csúszásmentesek, robusztusak és tartósak. Ugyanakkor megvédik a tárolt árut a szennyeződéstől és a nedvességtől. A rácspadlós polcok csökkentik az összsúlyt, és szerkezetüknek köszönhetően nem gyűjtik a port, valamint lég- és vízáteresztőek, így ideálisak nedves áruk tárolására.

Melyik a jobb: az összedugható polcelemek vagy csavaros rendszer?

Mindkét rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai: a csavar nélküli polcok gyorsan és egyszerűen, speciális szerszámok nélkül szerelhetők össze. Felépítésüknek köszönhetően rendkívül stabilak. A csavaros polcok előállítása olcsóbb, így áruk is kedvezőbb. Az összeszerelés azonban egy kicsit bonyolultabb, azonban a szabványos csavaroknak és anyáknak köszönhetően hagyományos szerszámokkal lehetséges.

Végül, de nem utolsósorban a felhasználás célja szintén döntő szerepet játszik a megfelelő polc kiválasztása során. Erről bővebben a következő bekezdésben olvashat.

Melyik polc mire való? Milyen típusú nagy teherbírású polcok vannak?

Kínálatunkban nem csak különböző méretű és teherbírású, de különleges formájú, valamint speciális felhasználási területekre tervezett polcokat is talál. Íme egy áttekintés a legelterjedtebb polcformákról:

 • Az irattartó- és az irodai polcokat stílusos kialakítás jellemzi, mélységük pedig optimális a klasszikus gyűrűs irattartók számára. A polcok ideálisak irodákba és archívumokba.
 • A széles fesztávú polcok rendkívül szélesek, így hosszú vagy terjedelmes méretű áruk is biztonságosan elhelyezhetők el rajtuk. A nagy teherbírású polcok tökéletesen használhatók raktárakban, az iparban és a kereskedelemben.
 • A polcrendszerek állnak a legközelebb a klasszikus polcokhoz. Ezek a polcok kiválóan alkalmasak kevesebb tárgy tárolására, sokoldalúan használhatók és szinte bárhova jól illenek.
 • A konzolos polcállványok a nagy teherbírású polcok különleges formái, tényleges polcok nélkül. Ezek a modellek speciális kialakítású karokkal rendelkeznek, amelyekre hosszú, keskeny tárgyak, például csövek vagy oszlopok helyezhetők el. A konzolos polcállványok ideálisak kereskedelmi és ipari használatra.
 • A raklaptárolók szintén nem rendelkeznek polcokkal. A raklapok ehelyett traverzekre helyezhetők, így könnyen elérhetők targoncákkal. A raklaptartó polcrendszereket elsősorban raktárakban és az ipari szektorban használják.
 • A sarokpolcok derékszögben futnak a falak mentén, és optimálisan használják ki a helyiség sarkában lévő teret – ahogy erre nevük is utal. A nagy teherbírású sarokpolcok megfelelők garázsokba és pincékbe.
 • A rozsdamentes acél polcok kiváló minőségűek, tartósak és könnyen tisztíthatók. Más, nagy teherbírású polcokkal ellentétben rozsdamentes acél polcaink kialakítása rendkívül stílusos. Kiváló higiéniai tulajdonságaiknak köszönhetően a rozsdamentes acél polcok nélkülözhetetlenek az élelmiszeriparban, valamint az egészségügyi és a vegyipari szektorban.

Mit kell figyelembe vennem egy nagy teherbírású polc összeszerelése során?

Annak érdekében, hogy a polcok megbízhatóan ellenálljanak a nagy terhelésnek is, kérjük az összeszerelés során kövesse az alábbi utasításokat:

 • Helyezze a polcot egy vízszintes felületre. Egyenetlen felületek esetén válasszon állítható magasságú lábakkal rendelkező polcot, a padló egyenetlenségeinek kompenzálása érdekében. Az expondo webáruházában állítható modellek széles választékát találja.
 • Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt összeszerelési útmutatót, és kövesse az egyes lépéseket.
 • Egy további rögzítés a falhoz növeli a polc stabilitását.

A polc áll – ezekkel a tippekkel hosszú ideig!

Felépítésüknek köszönhetően a nagy teherbírású polcok rendkívül robusztusak. Önnek csak pár dologra kell ügyelnie. A polc maximális élettartamának kihasználása érdekében a következő intézkedéseket javasoljuk:

 • A fém polcot csak a megadott maximális súlyig terhelje. Ügyeljen az egyes tárolópolcok terhelhetőségére is, azaz a polcok teherbírására egyenként.
 • A legnehezebb tárgyakat az alsó polcokon, a legkönnyebbeket pedig a legfelső polcon helyezze el. Vegye figyelembe a polcok terhelhetőségét egyenként.
 • A felületeket csak megfelelő, maró hatású összetevőket nem tartalmazó tisztítószerekkel és puha ruhával tisztítsa. Rendszeresen ellenőrizze a polcot, hogy nincs-e rajta sérülés. Ha sérülést észlel, ne használja tovább a polcot.

Vásárolja meg a megfelelő nagy teherbírású polcot az expondo webáruházában!

A szerszámok, munkaanyagok vagy tartozékok helytakarékos tárolásához megfelelő polcokra van szükség. Az expondo kínálatában profi, nagy teherbírású fémpolcok széles választékát találja professzionális használatra raktárakba vagy saját műhelyébe. Fedezze fel kiváló minőségű tárolórendszereinket kedvező áron! Ha kérdése van, forduljon szakértőinkhez, és szívesen segítünk a megfelelő fém polc kiválasztásában.