Trustpilot

AWI hegesztők

Hogyan működnek az AWI hegesztők?

Az AWI rövidítése az Argon védőgázas, Wolframelektrodás, Inergázas hegesztési folyamat, amelynek elterjedtebb neve a TIG (angolul Tungsten Inert Gas) hegesztés. Ez a típusú hegesztés wolframelektródákat alkamaz, amely azt jelenti, hogy az ívhegesztés nem leolvasztható. Az AWI hegesztők esetében a megmunkálásra váró felület és a wolframelektróda között jön létre a hegesztőív. Az AWI hegesztők esetében a hegesztőpisztolyból fakadó nemesgázok biztosítják a szennyeződések mentes munkafelületet, hegesztőívet és elektródát.

Az AWI hegesztők hozaganyag vagy annak hiányában is képes hegeszteni. Hozanyagos hegesztéshez általában passzol az acél, a rozsdamentes acél, valamint az alumínium. Amennyiben egyenáramú hegesztőt használunk, párosíthatjuk az acéllal, rozsdamentes acéllal és rézzel. Nem utolsó sorban váltóáramú munkafolyamatokhoz passzol az alumínium és egyéb könnyűfémek.

Előnye az AWI hegesztőknek, hogy a végeredmény tiszta, salaktól mentes hegesztés. Az általa készített varratok szabályosak, hiszen a beolvadásuk hibátlan. Az AWI hegesztők felhasználói általában megspórolhatják a varratok tisztítását, ugyanakkor csiszolást sem igényel. Az AWI hegesztőket tanácsos akár ipari használatra alkalmazni, legyen az automatizált vagy kézi megmunkáláshoz. Sokoldalú felhasználásnak hála közel az összes fém hegesztéséhez alkalmazható, így bármilyen ipari eszköz és termék hegesztéséhez ideális.

Hogyan válasszunk AWI hegesztők közül?

Nem csak az AWI hegesztőgép ára az legfontosabb szempont, hiszen több nézőpont szerint kell választanunk – legfőképp, ha jellemzően vékonyabb fémek hegesztése a cél.

  1. Célszerű felhasználóbarát és egyszerű kivitelezésű AWI hegesztők közül választani. Megkönnyíti a hegesztési folyamatot többek között a könnyedén hozzáférhető kezelőszervek és az ampert szabályozó lábpedál.
  2. Válasszunk széles áramerősség tartományú AWI hegesztőt. Ezzel tudjuk kibővíteni azon anyagok körét, amelyeket megmunkálhat. Amennyiben fontos szempont az ívstabilitás vagy a jobb krátertöltés, úgy hasznos lehet az alacsony áramerősségű fokozat.
  3. A hőszabályozás egy másik fontos szempont, amely könnyebbé teszi a vékonyabb fémekkel megmunkálását. Ezen kívül javasolt a magas munkaciklusú AWI hegesztők közül választani, amelyek képesek 10 percen keresztül a meghatározott teljesítményt fenntartani.

Legyünk felkészültek, és ne feledkezzünk meg az ilyen típusú hegesztés buktatóiról.

  1. Az ipari AWI hegesztők - bizonyos esetekben - az üzemi ciklusuk és teljesítményük optimalizálásához fontos lehet a hűtőberendezések használata. Ezért bizonyulnak hasznosnak a vízhűtéses AWI hegesztőgépek, amelyek segít a túlmelegedés megakadályozásában.
  2. Egyes AWI hegesztők váltóáramú képességekkel rendelkeznek, hogy biztosítsák a finom fémek hegesztését. Amennyiben munkánkhoz nem használunk magnéziumot vagy alumíniumot, úgy nem indokolt az ilyen képességű hegesztőgépek vásárlása.
  3. A nem megfelelő bemeneti feszültség használhatatlanná teheti az AWI hegesztőket, így figyeljünk arra, hogy az energiaellátás kompatibilis-e a vásárolni kívánt AWI hegesztővel. Általánosságban a 110V és 220V közötti feszültség a megfelelő.

Mire figyeljünk AWI hegesztőgép vásárlásakor?

Fontos, hogy olyan AWI hegesztőgépet vásároljon, amelynek specifikációi és teljesítménye megfelel az Ön ipari igényeinek.

  • A hegesztési munka minősége és megjelenése. A hegesztés terén a minőség és a sebesség bizonyos értelemben kölcsönösen kizárja egymást.
  • A fém vastagsága. Ha gyakran hegeszt vékony és finom fémeket fontos, hogy olyan hegesztőt válasszon, amely magas teljesítmény mellett alacsony ampert biztosít.
  • AC / DC kombináció. Az egyenáram kimenethez az acél és a rozsdamentes acél passzol, ezzel szemben a váltóáramú kimenettel a magnézium- és alumíniumhegesztést végezheti kiváló eredménnyel.

Termékeink között AWI hegesztők és pisztolyok és hozzájuk tartozó hegesztő kiegészítők széles skáláját megtalálhatja.