Mágneses keverők

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 23 az 23 termék

A szűrésre nincs találat!

Egy kiváló minőségű mágneses keverő nélkülözhetetlen egy professzionális laboratóriumból. Ezekkel az eszközökkel a laboratóriumi személyzet sokféle folyadékot pontosan és egyenletesen tud összekeverni. A modern készülékek speciális fűtőlapot is kínálnak, amelynek segítségével a mágneses keverők a keverési folyamat során felmelegítik a folyadékokat. Ebben a kategóriában a laboratóriumi kellékek között a professzionális laboratóriumi műveletekhez különböző mágneses keverőket és tartozékokat talál. Mindezek az eszközök nagyban megkönnyítik a mindennapi laboratóriumi munkát.

Mágneses keverők fűtéssel

A mágneses keverők egy egyszerű, de különösen hatékony elv alapján működnek. A laboratóriumi személyzet egy előzőleg megtöltött edényt helyez a keverőlemezre, majd úgynevezett mágneses keverőpálcákat vagy keverőhalat helyez a keverendő folyadékokba. Amint a laboratóriumi alkalmazott beindítja a mágneses keverőt, a készülék az elektromágnesesség segítségével forgásba hozza a mágneses keverőrudakat. Így a mágneses keverő biztosítja, hogy a keverőedényben lévő folyadékok a lebegő keverőelemek forgásának köszönhetően optimálisan és egyenletesen keveredjenek. Mivel a laboratóriumban sok folyadék csak egy bizonyos hőmérsékleten egyesül optimálisan, a keverőberendezések gyártói sok mágneses keverőt fűtőlemezzel látnak el. Aktiváláskor a laboratóriumi keverők fűtőlemeze hőt ad le a lemezen álló keverőedénynek. Ily módon a készülékek a keverési folyamat során az edényben lévő folyadékokat az előzetesen beállított hőmérsékletre melegítik. A keverési folyamatnak a keverőhalakkal és a hő hozzáadásával történő kombinációjával a laboratóriumi személyzet olyan folyadékok egyenletes keverését is el tudja érni, amelyeket mágneses keverővel nehéz összekeverni.

A fűtéssel ellátott mágneses keverő előnyei: egyenletes keverési eredmények nehezen keverhető folyadékok optimális keverése a keverési folyamat során a fűtőlap által kibocsátott hő miatt az összes jelenlegi modell egyszerű és biztonságos kezelése A modern mágneses keverők időzítővel rendelkeznek. Ezzel a funkcióval a laboratóriumi dolgozó a keverési folyamat előtt beállíthatja a pontos keverési időt. A készülék automatikusan kikapcsol, amint a beállított keverési idő letelt.

Mágneskeverő fűtőlemezzel és keverőhalakkal egy készletben

A professzionális laboratóriumi berendezések számos gyártója kínál különböző mágneses keverőket komplett készletben. Ezek a készletek a fűtőlapokkal ellátott készülékeken kívül tartalmazzák a keverési folyamathoz szükséges keverőelemeket is. Minden beállítást, mint például a keverés intenzitását, a keverési időt és a fűtőlap hőmérsékletét a laboratóriumi személyzet kényelmesen elvégezheti a készülékek kezelőelemei segítségével. A professzionális mágneses keverők nagy felületű keverőlemezzel is rendelkeznek. Ez lehetővé teszi a laboratóriumi személyzet számára, hogy különböző méretű keverőedényeket helyezzenek a készülékre. Annak érdekében, hogy mindig áttekinthető legyen a folyadék hőmérséklete, számos modell speciális hőmérséklet-érzékelőt kínál. A laboratóriumi szakember ezt az érzékelőt egy állvány segítségével közvetlenül a folyadékba helyezheti. Minden érték, mint például a keverési sebesség, a hőmérséklet és a keverési idő, kényelmesen leolvasható a laboratóriumi technikus számára a kijelzőről. A kompakt asztali centrifuga mellett a mágneses keverők a legjobb és legkényelmesebb megoldás a különböző folyadékok összekeverésére.

Manapság a mágneses keverőket néha még a magánszektorban is használják. Például sok e-cigaretta-használó folyamodik ezekhez a keverőkhöz, hogy egyenletesen összekeverje a saját maga által kevert folyadékot. Az ezekben az eszközökben található innovatív technológia ellenére a keverők manapság már a magánfelhasználók számára is megfizethetőek. Ebben a kategóriában a professzionális laboránsok és a hobbikémikusok garantáltan megtalálják a megfelelő mágneses keverőt megfizethető áron. Mindezek az eszközök különösen magas és professzionális minőségűek, ezért ideálisak a laboratóriumban való mindennapi használatra.