Mikropipetták

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 16 az 16 termék

A szűrésre nincs találat!

Manapság a mikropipettát számos különböző területen használják. Legyen szó a laboratóriumi műveletekről, a kutatásról, a gyógyszeriparról vagy a kémiai és biológiai műveletekről. A mikropipetta nélkülözhetetlenné vált számos feladathoz ezeken a területeken. A mikropipetták segítségével a laboratóriumi dolgozók képesek a milliliterhatár alatti folyadékmennyiségek pontos adagolására. Ebben a kategóriában a laboratóriumi eszközök között a professzionális laboratóriumok kiváló minőségű és különösen pontos mikropipettákat találnak a mindennapi használatra.

Pipetta a mikró literes tartományhoz

A folyadékok mérése a milliliteres tartományban többé nem jelent problémát. A laboratóriumi technikus kényelmesen elvégezheti ezt a munkát a kereskedelemben kapható fecskendőkkel, közönséges pipettával vagy megfelelő mérőpoharakkal. A professzionális laboratóriumokban és az ipar számos ágazatában azonban gyakran van szükség folyadékok mérésére és adagolására a mikroliteres tartományban. Ezekben az esetekben a mikropipetta kerül a képbe. Egy modern mikropipetta 100 és 1000 mikroliter közötti folyadékmennyiségek felvételére és adagolására ad lehetőséget. A laboratóriumi technikus a pipetta digitális kijelzőjéről könnyen leolvashatja a pipettás eszközzel felszívott folyadék pontos mennyiségét. Egy közönséges 10 ml-es pipetta általában milliliteres ráccsal rendelkezik, amelynek segítségével a laboráns ellenőrizni tudja a felvett folyadék mennyiségét, majd például a mágneses keverőn lévő edénybe öntheti. A mikroliteres tartományban ez nem lehetséges, ezért a kiváló minőségű laboratóriumi berendezések gyártói minden egyes mikropipettát digitális kijelzővel látnak el.

A mikropipetta előnyei: folyadékok pontos adagolása a mikró literes tartományban jól látható kijelző tájékoztat a már felvett folyadék mennyiségéről

Annak érdekében, hogy a laboratóriumi személyzet állandó pontosságot érjen el a pipettás eszközzel, a laboratóriumi technikusok a mikropipettán beállíthatják a maximálisan felszívható folyadékmennyiséget az adagolás előtt. Ehhez ezek a készülékek néhány gombbal ellátott, áttekinthető kezelőelemet kínálnak. Ezen előbeállítások segítségével a mikropipetta következetesen ugyanazt a folyadékmennyiséget adagolja, még nagy mérési sorozatok esetén is.

A mikropipetta magas szintű higiéniát biztosít

Annak érdekében, hogy a laboratóriumi technikus ne szennyezze a mintát, amikor különböző folyadékokkal dolgozik, könnyen kicserélheti a mikropipetta hegyét. Sok modell külön gombot kínál erre a célra. A gomb megnyomásakor a mikropipetta hegye leválik, és a labortechnikus kicserélheti egy új hegyre. Ezen eszközök ergonomikus kialakítása optimális munkakomfortot biztosít a mikropipettával való munkavégzéshez. Minden egyes modern pipettás eszköz optimálisan és biztonságosan illeszkedik a kézbe, így a laboratóriumi technikus egész nap gond nélkül adagolhat folyadékokat ezekkel az eszközökkel. Mivel a laboratóriumi technikusoknak a különböző laboratóriumi műveletek során gyakran kell agresszív folyadékokat mérniük, a gyártók teljesen korróziómentes anyagból tervezik pipettáikat. Ez azt jelenti, hogy az eszközök hosszú távon nem kopnak el. Ezek az eszközök még állandóan párás környezetben is folyamatosan nagy megbízhatósággal és pontossággal működnek, mint például egy modern asztali centrifuga.

Számos neves gyártó komplett készletben szállítja pipettás eszközeit. Ezek a készletek a mikropipettán kívül több cserélhető hegyet és gyakran különböző színű adagológombokat is tartalmaznak. Ezekkel a színkódolt adagológombokkal a gyártók megakadályozzák, hogy a laboratóriumi szakemberek véletlenül összekeverjenek több pipettát. Ez minimálisra csökkenti a Profipette-tel mért folyadékok szennyeződésének kockázatát. Ha a laboratóriumban, ipari üzemben vagy kutatóintézetben dolgozóknak a legkisebb mennyiségű folyadékot kell adagolniuk, akkor a digitális kijelzővel ellátott modern mikropipetta az első számú eszköz.