Asztali centrifugák

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 24 az 32 termék

A szűrésre nincs találat!
1 / 2

Egy asztali centrifugával a laboratóriumi személyzet különböző elválasztási folyamatokat végezhet. A készülékeket például különböző folyadékok elválasztásakor vagy szilárd anyagok és folyadékok szétválasztásakor használják. Számos galvanizáló vállalat, laboratórium és a kémia, az orvostudomány, a gyógyszergyártás és a biokémia területén működő vállalat ma már számos különböző típusú munka során támaszkodik a centrifugára. Ebben a kategóriában a laboratóriumi kellékek részlegből ezek a vállalatok egy optimális, magas minőségi színvonalú asztali centrifugát találnak. Mindezek az eszközök alkalmasak a professzionális környezetben történő mindennapi használatra.

Hogyan működik egy centrifuga?

A centrifuga a különböző komponensek szétválasztásához az úgynevezett súlytalanságot használja ki. A készülék a folyadékkal töltött tartályt gyors forgásba hozza. A tehetetlenség hatására a folyadék szilárdabb összetevői idővel leülepednek a tartályok aljára és falára. Az asztali centrifuga így elválasztja ezeket a szilárd részecskéket a többi, folyékony komponenstől. Ennek szemléletes példája a háztartásban található salátaforgató. A salátaforgató a tehetetlenségből adódó forgás révén a nedves salátát a salátaforgató aljához és falához nyomja. A salátaleveleken lévő víz viszont áthatol a salátaforgató nyílásain, és a saláta és a víz között szétválás történik. Egy modern asztali centrifuga a kompakt fa alakja ellenére több folyadéktartályt is képes befogadni, és nagy sebességgel biztosítja az egyes folyadékkomponensek szétválasztását.

Az asztali centrifuga előnyei: A folyadékkomponensek könnyű szétválasztása a tömegtartás miatt ✓ A modelltől függően több tartály is elhelyezhető az egységben ✓ az egységek kompakt méretei biztosítják a helytakarékosságot ✓

Egy asztali centrifuga rotorjának forgását egy nagy teljesítményű elektromos motor generálja. A nagy teljesítményű motorok a centrifugák kompakt méretei ellenére jelentős sebességet biztosítanak. A laboratóriumi technikus a leggyakoribb modellek sebességét folyamatosan szabályozhatja. Ebből a célból az asztali centrifugán egy jól láthatóan elhelyezett vezérlőelem található. A laboratóriumi technikus bármikor ellenőrizheti a beállításokat az asztali centrifugán lévő kijelzőn keresztül.

Centrifuga vásárlása - melyik modell a megfelelő?

Nincs általános válasz arra a kérdésre, hogy melyik modell a legjobb. Mindenekelőtt a padon elhelyezett centrifugák méretükben különböznek egymástól. Minél nagyobb egy asztali centrifuga, annál több edényt tud egyidejűleg feldolgozni. Ezenkívül az egyes modellek manapság a rotorhajtás maximális teljesítménye tekintetében is különböznek egymástól. Egy asztali centrifuga megvásárlása előtt a vállalatnak ezért meg kell határoznia, hogy a laboratóriumi technikusoknak egyszerre hány edényt kell a centrifugába helyezniük, és hogy a készüléknek milyen maximális fordulatszámot kell biztosítania. Manapság minden népszerű modell kényelmes időzítőt kínál. Ezzel az időzítővel a laboratóriumi szakember beállíthatja a munkaasztal-centrifuga maximális munkaidejét. Természetesen a berendezés folyamatos, időzítő nélküli üzemeltetése bármikor lehetséges. A kiváló minőségű laboratóriumi berendezések neves gyártói a magas szintű biztonsági előírásokra figyelnek egy asztali centrifuga esetében, csakúgy, mint egy mágneses keverő vagy egy mikró pipetta esetében. Ehhez a modern kis centrifugák különösen magas szintű védelmet nyújtanak a szennyeződések ellen műanyag borítás formájában.

Minden modern asztali centrifuga motorja rendkívül csendes, a jelentős maximális teljesítmény ellenére. Ennek eredményeként a készülékek még folyamatos működés közben sem zavarják a laboratóriumi személyzetet. A kompakt méretei miatt a padon elhelyezett centrifugák ideálisak olyan laboratóriumokba vagy termelési létesítményekbe, ahol a hely szűkös. A dolgozók a megfelelő asztali centrifugát használaton kívül könnyen tárolhatják egy szekrényben, és szükség esetén bármikor újra felállíthatják. Ma egy kiváló minőségű laboratóriumi centrifuga számos területen nélkülözhetetlen berendezés.