Laboratóriumi keverők

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 10 az 10 termék

A szűrésre nincs találat!

A laboratóriumi keverő a professzionális laboratóriumokban, a gyógyszeriparban és a gyógyszertárakban pótolhatatlan berendezés. E keverők segítségével az adott intézmények dolgozói hatékonyan keverhetik össze a különböző anyagokat. Legyen szó folyadékokról vagy pasztákról. A laboratóriumi keverővel a laboratóriumi szakemberek mindig különösen egyenletes keverési eredményt érnek el. A laboratóriumi eszközök részleg ezen kategóriájában a professzionális laboránsok és gyógyszerészek különösen jó minőségű, professzionális használatra szánt laboratóriumi keverőket találnak. Mindezek az eszközök korlátlanul magas minőségi színvonalat kínálnak.

Laboratóriumi keverők professzionális használatra

A modern laboratóriumi keverők egy speciális keverőrúddal működnek, amely egy állványhoz van rögzítve. Ez a keverőrúd a készülék keverőjéhez van csatlakoztatva, amely a rudat forgásba hozza. A laboráns egyszerűen a keverőedényt a keverőrúd alá helyezi, majd a rudat az edénybe és a benne lévő folyadékokba helyezi. Ebből a célból a laboratóriumi technikus szabadon beállíthatja és rögzítheti a keverőrudat az állványon magasságban és oldalirányban. Amint a keverőrúd az optimális pozícióba kerül, a laboratóriumi technikus a laboratóriumi keverő vezérlőegységén keresztül elindítja a keverési folyamatot. A laboratóriumi keverő a keverőrudat forgásba hozza, és egyenletesen és hatékonyan keveri a keverőedényben lévő folyadékokat. A keverőrúd alsó végén egy speciális keverőberendezés található, amely még a nagy viszkozitású anyagokat is képes összekeverni. Minden beállítást, például a keverési sebességet és a keverés időtartamát a laboratóriumi szakember kényelmesen elvégezheti a keverőberendezés vezérlőelemén keresztül.

A kiváló minőségű laboratóriumi keverő előnyei: különböző folyadékok egyenletes keverése ✓ A nagy viszkozitású anyagok keverése többé nem jelent problémát ✓ a készülékek egyszerű kezelése az áttekinthetően elrendezett vezérlőegységen keresztül ✓

A modern laboratóriumi keverők, mint például a mágneses keverők vagy az asztali centrifugák, rendelkeznek időzítővel. Ezzel az időzítővel a laboráns beállíthatja a kívánt keverési időt. A készülék a keverési idő letelte után automatikusan kikapcsol, és nem függ a kézi kikapcsolástól.

A laboratóriumi keverő megbízhatóan és biztonságosan működik

Napjainkban a kiváló minőségű laboratóriumi technológia gyártói speciális biztonsági technológiával szerelik fel laboratóriumi keverőiket. A laboratóriumi eszközök indításakor a keverőrúd először csak lassan kezd forogni, és a készülékek folyamatosan növelik a keverési sebességet. Ily módon az eszközök megakadályozzák, hogy a folyadék a hirtelen indítási folyamat miatt kifröccsenjen a keverőedényből. Ez különösen fontos az agresszív, maró és esetleg mérgező vegyi anyagok esetében. A laboratóriumi berendezések neves gyártói ráadásul kiváló minőségű rozsdamentes acélból készítik a készülékek keverőpálcáit. A rozsdamentes acél különleges anyagösszetételének köszönhetően a gyártók megakadályozzák a korróziót, a kopást vagy a különböző folyadékok okozta égési sérüléseket a keverőpálcákon. Ez nagyon fontos a folyadékok tisztaságának garantálása és a keverőpálcák hosszú élettartamának elérése érdekében.

A laboratóriumi keverők kényelmes működtetése érdekében a gyártók számos készülék esetében a vezérlőegységet nem közvetlenül a keverőelembe építik be. A vezérlőegység a laboratóriumi keverőtől elkülönítve található. A laboratóriumi technikus ezt a készüléket a laboratóriumi keverőtől bizonyos távolságra helyezheti el. Így a gyártók lehetővé teszik a laboratóriumi keverő biztonságos és kényelmes üzemeltetését a berendezés működése közben is. A keverőrúd maximális sebességét, az időzítőt és a keverési időt a laboratóriumi technikus egyénileg és folyamatosan beállíthatja. A modern laboratóriumi keverők energiafogyasztása a vonzó maximális sebesség ellenére rendkívül alacsony.