Mérőpoharak

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 5 az 5 termék

A szűrésre nincs találat!

Műanyagból készült mérőpoharak - nélkülözhetetlenek a laboratóriumban, a háztartásban és az iparban

A műanyag mérőpoharakat minden olyan esetben használják, amikor egy folyadék mennyiségét kell meghatározni. A műanyag mérőedények előnye az üveg mérőpoharakkal szemben a robusztusságuk. A műanyag mérőpohárnak még a nagy magasságból való leesés sem tud kárt tenni. Az 500 milliliter űrtartalmú műanyag mérőpoharak ugyanúgy hozzátartoznak minden laboratórium alapfelszereléséhez, mint az 1 liter űrtartalmú műanyag mérőedények és a 2 liter űrtartalmú műanyag mérőpoharak. A műanyag mérőpoharak mágneses keverőkkel való munka során is megmutatják előnyeiket az olyan törékeny anyagokkal szemben, mint az üveg.

A háztartásban a műanyag mérőpoharak felhasználási területei igen változatosak. Főzéshez gyakran használnak 500 ml-es műanyag mérőpoharakat és 1 literes műanyag merőedényeket. A műanyagból készült, 2 literes vagy akár ennél jóval nagyobb űrtartalmú mérőpoharak sok hobbiműhelyben és kiskertben megtalálhatóak, például folyékony műtrágya készítéséhez.

Hogyan néz ki egy műanyag mérőpohár?

Nem számít, hogy az Amazonon rendel-e műanyag mérőpoharat, vagy más beszállítót választ, az 500 ml-es és más méretű műanyag mérőpoharak felépítése mindig hasonló. Az 1 literes műanyag mérőedények, a 2 literes műanyag mérőpoharak és a még nagyobb modellek általában hengeres alakúak. A kis térfogatú műanyag mérőedények viszont nem ritkán kúp alakúak, hogy kis mennyiségű folyadék esetén is nagy mérési pontosságot érjenek el.

Méretüktől függetlenül a műanyag mérőpoharak ideális esetben átlátszó anyagból, például színtelen polipropilénből (PP) készülnek. Az átlátszóságnak köszönhetően a mérőskála a mennyiségre vonatkozó információkkal együtt a műanyag mérőedények külső oldalára nyomtatható, és a mérőpoharak hosszú használat után is könnyen olvasható marad.

A polipropilénből készült műanyag mérőpoharakat a savakkal, lúgokkal és sokféle oldószerrel szembeni nagyfokú ellenállás jellemzi. Hőállóak is. Az expondo.de kínálatában található műanyag mérőedények mindegyike 100 °C-os forró folyadékkal is gond nélkül tölthető.

Mire használják a laboratóriumban a mérőpoharat?

A laboratóriumokban az elemzési eljárásokhoz különböző mennyiségű folyadékokra van szükség. A skála több litertől néhány mikroliterig terjed. Különösen kis mennyiségű folyadékok mérésére a műanyag mérőpohár helyett a mikropipetta a megfelelő eszköz. Ha a folyadékban lévő szuszpendált anyagokra vonatkozó információra is szükség van, a mikroszkópos vizsgálat ad információt. Ha egy műanyag mérőpoharat egy bizonyos magasságban kell elhelyezni egy kísérleti elrendezésben, egy laboratóriumi emelőasztal értékes segítség.