Vákuumos emelő

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 4 az 4 termék

A szűrésre nincs találat!

A nagy teljesítményű vákuumos emelő ideális megoldás a kézművesek számára az üvegtáblák, üvegajtók, nehéz fémlemezek és sok más sima felületű anyag emelésére és kényelmes szállítására. A speciális vákuumos emelőket ezért például az ablaképítésben, az üvegműhelyekben, a lakóépületek belsőépítészetében és a fémipari műhelyekben használják. Az ilyen emelő által létrehozott vákuumnak köszönhetően az emelők mindig különösen szilárdan és biztonságosan ülnek az adott anyagon, és szállítás közben nagyfokú kényelmet nyújtanak.

A vákuumos emelők fogantyúként szolgálnak a szállításhoz

A vákuumos emelőket általában úgy tervezték, hogy sima és nem porózus felületekre rögzüljenek, és fogantyúként szolgáljanak ezen anyagok szállításához. Ehhez a mesterembernek az emelőt az anyagának sima felületére kell helyeznie, és meg kell nyomnia az üvegemelők vákuumkarját. A vákuumemelők speciális mechanizmusa azonnal kiszorítja a levegőt a kupola alakú vákuumfelszerelésekből, és ezáltal negatív nyomást hoz létre a belső térben. Ez a negatív nyomás biztosítja, hogy a tapadókorongok különösen erősen tapadjanak a sima felülethez. Ehhez fontos, hogy az anyagok felülete tiszta, száraz, por- és zsírmentes legyen. A vákuumharangok belsejében lévő vákuumos emelő által létrehozott vákuum különösen hatékony, ezért a vákuumos vákuumos emelő még a különösen nagy terhelést is gond nélkül elviseli. A mesteremberek habozás nélkül emelhetnek, húzhatnak vagy tolhatnak különösen nehéz terheket egy emelővel. Az anyagok kényelmes szállítása érdekében az emelők ergonomikusan kialakított fogantyúkat kínálnak, amelyeket a gyártók több vákuumharang közé illesztenek. Ezek a fogantyúk ideális fogást biztosítanak az adott anyagok szállításához.

A vákuumos emelő előnyei: Az olyan anyagok, mint az üveg, a tükör vagy a fém kényelmesen szállíthatók a vákuumharangok erős vákuumja ideális biztonságot nyújt az ergonomikusan kialakított fogantyúk ideális fogást biztosítanak szállítás közben Ha üveglapok, nehéz fémlemezek vagy tükrök szállításáról van szó, a modern vákuumemelők valóban nélkülözhetetlenek a műhelyberendezésekhez.

Vákuumos emelők üveghez és fémhez

A kézművesek bármikor tetszés szerint vízszintesen vagy függőlegesen rögzíthetik emelőiket az adott anyagokhoz. Amilyen gyorsan a mechanikus karok működtetésekor a vákuum a vákuumharangokban felépül, olyan gyorsan lehet azt a karok meglazításával ismét felszabadítani. Ez azt jelenti, hogy a kézművesek a szállítás után bármikor, mindenféle maradványok nélkül leválaszthatják a vákuumos emelőket az adott tárgyakról. Az innovatív könnyűszerkezetes konstrukciónak köszönhetően maguk a modern vákuumemelők is nagyon könnyűek. Ez azt jelenti, hogy a szállítási súlyt a vákuumemelők nem növelik észrevehetően. E könnyű konstrukció ellenére az emelők jelentős maximális terhelhetőséget kínálnak, amely a vákuumkupakok méretétől és számától függően változik. Például egy két vákuumegységgel ellátott kézi vákuumos emelő akár 100 kg maximális terhelést is kínál. Mivel ezek az emelők különösen kicsik és kompaktak, az iparosok ideális esetben a járművükben vagy a szerszámtáskájukban szállíthatják ezeket az eszközöket.

Az emelők különösen magas terhelhetőségi határa általában az eszközök kiváló minőségű anyagösszetételéből adódik. A neves gyártók csak a legjobb anyagokat és a legmodernebb gyártási eljárásokat használják a vákuumemelőkhöz. Ez az emelők különösen nagy tartósságát és a szállítás során következetes biztonsági szabványt eredményez. Sok esetben a gyártók az emelőket alumíniumból készítik, mivel ez az anyag robusztus, rugalmas és tartós. Ezek a vákuumemelők még párás környezetben is garantáltan nem károsodnak.