Generátorok

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 17 az 17 termék

A szűrésre nincs találat!

Az aggregátorral függetlenedhet az elektromos hálózattól

Ahogy a mondás tartja: az áram a konnektorból jön. De mi van, ha egyszer csak nem jön? Akkor aggregátorra van szükség. A sokoldalú áramfejlesztők biztosítják az áramot ott, ahol más nem. A vészhelyzeti áramgenerátor megbízható segítséget nyújt, ha a ház áramellátó rendszere meghibásodik.

Ha független áramforrásra van szüksége, az áramfejlesztő generátor ideális választás. Az aggregátor azonban sokkal több, mint egy vészhelyzeti áramfejlesztő áramszünet esetére. Számos olyan hely van, ahol sajnos nincs hozzáférése a konnektorhoz , például a vásári standon, a hobbikertben vagy építkezéseken. Itt jönnek a képbe a mobil áramfejlesztő aggregátorok, amelyek a kerekek segítségével könnyen a felhasználási helyre szállíthatók.

Hogyan működik egy áramfejlesztő generátor

Az áramgenerátorok elektromágneses indukciót használnak az áramtermeléshez. A folyamat során a mechanikus teljesítményt forgás által elektromos energiává alakítják át. Az áramgenerátorok nagy teljesítményű motorral vannak felszerelve, amely benzinnel vagy dízellel működik. A teljesítményszinttől és az alkalmazott technológiától függően nagymértékben különbözik a termelt villamos energia mennyisége.

Hogyan használhatom az áramfejlesztő aggregátort vészhelyzeti áramellátáshoz?

Manapság senki sem maradhat hosszú ideig áram nélkül. Akár főz, akár egy fontos számításon dolgozik a számítógépen, ha elmegy az áram, megfelelő alternatívára van szükség. A hatékony házi áramfejlesztők, amelyeket gyakran dízelmotorok hajtanak, ideálisak családi házakba. A házi áramfejlesztők rendkívül robusztusak, nagy kW teljesítményűek és stabilan kapcsolódnak a ház áramellátó rendszeréhez. A vészhelyzeti áramgenerátorok ezenkívül körülbelül 8 órás üzemidőt kínálnak egyetlen tanktöltéssel.

Mivel a generátorok kipufogógázt bocsátanak ki, és néha nagyon zajosak, a házon kívül kell elhelyezni őket. A helyszín kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy az védve legyen az esőtől és más környezeti hatásoktól.

Milyen generátorok alkalmasak a kertbe?

Nagy kertje van, és elektromos kerti szerszámokat , például sövénynyírót vagy kerti szivattyút szeretne használni? Az áramfejlesztő erre a célra is tökéletes választás. A kerti használatnál nem az üzemidő a döntő, hanem az áramfejlesztő mobilitása. A kompakt 2100 W teljesítményű, benzinüzemű inverteres áramfejlesztők ideálisak kisebb készülékek működtetéséhez, és egy kézzel is könnyedén szállíthatók.

Kis kerti fészer a telken? A benzines aggregátor alkalmas arra is, hogy ideiglenes áramellátást biztosítson a konyhasarok vagy a világítás számára.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie egy áramfejlesztőnek az építkezéseken?

Az építkezésen gyakran nem áll rendelkezésre áramcsatlakozás, így nagy teljesítményű aggregátorokra van szükség az elektromos meghajtású építőipari berendezésekhez, például vágócsiszolókhoz, betoncsiszolókhoz vagy építőipari ventilátorokhoz. Itt nemcsak a teljesítmény számít, hanem a megfelelő csatlakozások is. Nem ritkák az erősáramú készülékek, amelyeket szintén áramgenerátorral kell működtetni.

Ugyanez vonatkozik az útépítésre is. A nyílt úton önellátó áramforrásra van szüksége. Bár manapság számos építőipari gép benzinnel vagy gázolajjal működik, a lámpák és a kávéfőző működtetéséhez mindenképpen szükség van áramra az építőipari konténerben. Győződjön meg arról, hogy az áramfejlesztő generátornak olyan kerekei vannak, amelyeket egyenetlen bekötőutakon is használhat.

Találja meg a megfelelő áramfejlesztő generátort műhelyébe

Legyen szó körfűrészről, fúróról vagy esztergagépről, áram nélkül az Ön vállalkozása is leáll. Még a pneumatikus szerszámok kompresszora sem képes légnyomást generálni áram nélkül. Az üzemzavar elkerülése érdekében egy vészhelyzeti generátor értékes befektetés. Ha áramfejlesztőt tervez vásárolni műhelyébe, számítsa ki előre gépei teljesítményigényét. Ha ez nagyon magas, válasszon nagy teljesítményű diesel aggregátort! Kisebb igény esetén, vagy kisebb készülékek vészhelyzeti ellátására elegendő egy kisebb kW teljesítményű benzinüzemű generátor.

A kisebb inverteres áramfejlesztők legnagyobb előnye, hogy mobilisan használhatók helyszíni kiszállások esetén, így elektromos kéziszerszámát közvetlenül csatlakoztathatja az áramgenerátorhoz anélkül, hogy az ügyfél otthoni hálózatát kellene használnia. Ha erősárammal működő gépekkel dolgozik, vásároljon megfelelő generátort 3 fázisú csatlakozással. Ezek bár nem olyan kompaktak, webáruházunkban kerekekkel ellátott modelleket is talál, amelyeket menet közben is használhat.

Milyen áramfejlesztő generátorok vannak?

A halk aggregátorok különböző konstrukciókban, technológiákban és végül, de nem utolsósorban árkategóriákban kaphatók. A gázüzemű generátorok rendkívül nagy teljesítményűek és ideálisak vészhelyzeti áramforrásként, azonban drágák is. Mások aggregátorok napenergiával vagy TLT-vel működnek. A közepes árszegmensben és a fent említett alkalmazási területekre elsősorban benzin vagy diesel aggregátorokat ajánlunk. Az aggregátorok különböznek a teljesítmény, a mobilitás, és a működési idő szempontjából:

Generátor típusa

Teljesítmény max.

Csatlakozások

Mobilitás

Időtartam

Elhelyezés

Diesel

4400 W

230 V / 400 V

Kerekek

7,5 óra

Vészáram, építkezés

Benzin

3800 W

230 V

Kerekek/fogantyúk

7,5 óra

Műhely, kert

Benzin / inverter (kompakt)

2100 W

230 V / 12 V DC

Fogantyúk

3,5 óra (4 literes tartály)

Kert, helyszíni kiszállás

Milyen generátort vásároljak?

Az áramgenerátor vásárlása előtt gondolja át, hogy hol szeretné használni az eszközt, és mennyi áramra van szüksége. Egy lakásba szánt vészhelyzeti áramfejlesztő esetén az energiafogyasztás nagyon eltérő lehet. Ha kétségei vannak, kérje egy szakértő segítségét, hogy számítsa ki az egyéni villamosenergia-szükségletet . Ha ezután egy kisebb teljesítményű generátort választ, még némi pénzt is megtakaríthat.

Ezzel az ellenőrző listával garantáltan megtalálja az energiaigényeinek megfelelő készüléket:

  • Melyik területen használja az áramgenerátort?
  • Határozza meg az energiafogyasztást!
  • Milyen működési időkre van szüksége?
  • Hogyan történik a generátor szállítása?
  • Az áramforrásnak kompaktnak kell lennie?
  • Milyen csatlakozásokra van szüksége?

Ha ezeket a kérdéseket megválaszolta magának, biztosan megtalálja a megfelelő áramgenerátort műhelyébe, kertjébe vagy családi házába.