Trustpilot

Akkumulátor töltők

Az akkumulátor töltővel a jármű tulajdonosa vagy szerelője bármikor feltöltheti a részben vagy teljesen lemerült autóakkumulátort. A töltőket professzionális műhelyekben, logisztikai műveletekben, közúti segítségnyújtásban, a mezőgazdaságban és a magánszektorban használják. A jármű akkumulátorának rendszeres töltésével egy akkumulátor töltővel a jármű tulajdonosa jelentősen meghosszabbítja annak élettartamát. Ebben a kategóriában a szerszámok és készülékek részlegből különböző töltőket találsz az autóakkumulátorokhoz, különböző teljesítményjellemzőkkel.

Az akkumulátor töltő elengedhetetlen

Az akkumulátor töltő minden autószerelő műhely alapfelszerelésének része. A töltővel a szerelők pillanatok alatt feltölthetik az üres, üzemkész járműakkumulátort. Mivel manapság különböző típusú akkumulátorokat építenek be különböző típusú járművekbe, a gyártók megfelelő töltőket biztosítanak a kiváló minőségű műhelyberendezésekhez. Az akkumulátor töltő általában rendelkezik egy bizonyos maximális üzemi feszültséggel, amelynek segítségével a készülék képes feltölteni az autóakkumulátort. A teherautó akkumulátorok esetében például a szerelőnek nagyobb teljesítményű akkumulátor töltőt kell használnia, mint egy közönséges személygépkocsi esetében. Ezenkívül a töltési ciklus időtartamát meghatározó maximális áramerősség is eltér a különböző modellek között. Minél nagyobb az akkumulátor töltő áramerőssége, annál gyorsabban tölti fel az autóakkumulátort.

Az akkumulátor töltő előnyei: A lehető legrövidebb idő alatt feltölti az autó akkumulátorát Az eszközök egyszerű kezelése Minden akkumulátortípushoz létezik megfelelő akkumulátor töltő. A töltő csatlakoztatása az autó akkumulátorához nagyon egyszerű. A szerelőnek vagy a jármű tulajdonosának mindössze annyit kell tennie, hogy az akkumulátor töltő két csatlakozóját az akkumulátor pozitív és negatív pólusához csatlakoztatja. A helytelen csatlakoztatás miatti rövidzárlat elkerülése érdekében a két csatlakozót ennek megfelelően jelölték. A 12 V-os akkumulátor töltő ma már nélkülözhetetlen autóipari eszköz. Az autós akkumulátortöltő egyszerű kezelhetősége miatt ezek a készülékek ideálisak magánhasználatra.

Az autó akkumulátorának töltése töltővel és indításával

Napjainkban sok akkumulátor töltő indítássegítő funkciót is kínál. Ennek a technológiának a segítségével a szerelő vagy a járműtulajdonos az akkumulátor előzetes feltöltése nélkül is be tudja indítani az autóját. Ehhez a szerelőnek vagy a jármű tulajdonosának a szokásos módon csatlakoztatnia kell az akkumulátor töltőjét, és aktiválnia kell a megfelelő jump-start funkciót. A professzionális autószerelő műhelyekben a szerelők általában nagyméretű akkumulátor töltőt használnak. Ezek a modellek magas szintű teljesítményt és funkcionalitást kínálnak. Annak érdekében, hogy a szerelők kényelmesen tudják mozgatni ezeket a nagyméretű készülékeket a műhelyben, a gyártók sok modellt kerekekkel és fogantyúval látnak el. A kisebb készülékek ideálisak a közúti segítségnyújtás vagy a magánhasználat során történő mobil használatra.

A készülékek megfelelő használatához a szerelők és a járműtulajdonosok minden modellhez találnak egy megfelelő akkumulátor töltő kézikönyvet. A készülékek hosszú élettartamának garantálása érdekében a gyártók minden egyes akkumulátor töltőt különösen robusztus házba építenek be. Az eszközök belsejében kizárólag a legmodernebb technológia található. Ami lehetővé teszi a járműakkumulátorok professzionális töltését. A motorbeállító szerszámhoz hasonlóan ma már egyetlen akkumulátor töltő sem hiányozhat egyetlen műhelyből sem. Sok készülék már időzítő és gyorstöltési funkcióval is rendelkezik. E két funkciót együttesen az autó akkumulátorának gyors töltésére tervezték. Az időzítő automatikusan kikapcsolja az akkumulátor töltőt, amint letelt az előre beállított töltési idő.