Trustpilot

Légkalapácsok

Inspirálódjon az expondo blogjával!

A profi ezermesterek különösen kemény anyagok megmunkálásához használnak pneumatikus kalapácsot. A mesterember például egy ilyen eszközzel könnyedén megmunkálhatja vagy áttörheti a betonfalakat. A légkalapács igazi professzionális szerszám. Mindazonáltal manapság sok barkácsoló is a légkalapácsot választja a különböző munkák elvégzéséhez a saját négy fal között. Ebben a kategóriában a kéziszerszámok részlegből a profi kézművesek és a barkácsolók garantáltan megtalálják a céljuknak megfelelő légkalapácsot.

Hogyan működik a légkalapács?

A pneumatikus vésőkalapács alapvetően pneumatika segítségével működik. Ez azt jelenti, hogy a sűrített levegő mozgásba hozza a szerszám vésőfelszereléseit. A sűrített levegő átadja erejét a vésőfelszerelésnek, amellyel a mesterember például áttöréseket végezhet a falakon. Az ilyen pneumatikus szerszámok használatához a mesterembernek egyszerűen csak sűrített levegőhöz kell csatlakoztatnia a légkalapácsot. Ezekhez a szerszámokhoz általában nincs szükség további tápcsatlakozásra. Amint a mesterember megnyomja a szerszám fogantyúján lévő kényelmes működtető kapcsolót, a sűrített levegő mozgásba hozza a kalapács tartozékot. Sok kiváló minőségű modell nagy ütőerővel és ütési sebességgel dolgozik. A 3000 ütés percenként nem ritka egy pneumatikus kalapácsnál. Ez azt mutatja, hogy a mesterember még a kemény anyagokat is meg tudja dolgozni nagy erőfeszítés nélkül. Az ütőerő a legtöbb modellnél egyedileg állítható.

A légkalapács előnyei: a szerszámok pneumatikus jellegének köszönhetően nincs szükség elektromos csatlakozásra kemény anyagok könnyű, erőkifejtés nélküli megmunkálása a nagy ütőerő és ütési sebesség kényelmes munkát tesz lehetővé A légkalapács a mozgó alkatrészek rendszeres olajozásától függ. A légkalapács csak így működhet megbízhatóan és kopás nélkül. Ezért e szerszámok gyártói számos modellbe automatikus olajozást építenek be. Ez az automatikus rendszer a kalapácsot önállóan és a mesterember beavatkozása nélkül keni. Ennek eredményeként a szerszám hosszú távon biztonságosan és problémamentesen működik.

Hol kapható légkalapács készletben?

Sok légkalapács különböző tartozékok teljes készletét tartalmazza. Ezáltal a kézműves egy igazi univerzális szerszámot kap a különböző vésési munkákhoz. Ezek a tartozékok közé tartoznak a lapos vésők, a hegyes vésők, a lemezvágó tartozékok és az univerzális véső tartozékok. A mesterember szükség esetén néhány egyszerű lépéssel megváltoztathatja a légkalapács rögzítését. A professzionális légkalapácscsere-rendszerek biztosítják a vésőfelszerelések zökkenőmentes cseréjét. A megfelelő tartozékok segítségével a mesteremberek a légkalapácsot a járművön végzett munkákhoz is használhatják. A multifunkcionalitás alapvető szempont ezeknek az eszközöknek a használatában. A kő- és fémmunkák, valamint sok más munka nem jelent problémát egy modern légkalapáccsal.

A mesterember biztonsága kiemelkedően fontos. Ezért a professzionális szerszámok gyártói csak a legjobb anyagokat használják termékeikhez. A légkalapácsnak különösen nagy terhelést kell elviselnie. És nem csak rövid időre, hanem naponta több órán át. Ezért e professzionális szerszámok gyártói ügyelnek arra, hogy termékeikhez csak a legmodernebb gyártási technikákat és a legjobb anyagokat használják. Ez a kalapácsok rendkívül magas minőségét eredményezi. Egy professzionális légkalapács, például egy légcsiszoló, tartós, robusztus és különösen magas biztonsági színvonalat nyújt. Az ebben a kategóriában található összes szerszámot a professzionális szektorban történő mindennapi használatra tervezték. Hobbisták és profik garantáltan megtalálják itt az igényeiknek megfelelő légkalapácsot.