Trustpilot

Szeletelőgépek

Akciós
Szeletelőgép - 220 mm - 12 mm-ig
Royal Catering
(28)

Szeletelőgép - 220 mm - 12 mm-ig

Méretek (HxSzéxMa)
40 x 42 x 34 cm
126 990,00 Ft 135 511,84 Ft
Korlátozott idejű ajánlat
Legalacsonyabb ár garancia
Alacsony készlet
INGYENES SZÁLLÍTÁS várhatóan 7. 25.
Akciós
Szeletelőgép - 300 mm - 15 mm-ig
Royal Catering
(8)

Szeletelőgép - 300 mm - 15 mm-ig

Méretek (HxSzéxMa)
46 x 57 x 48 cm
243 990,00 Ft 261 343,96 Ft
Korlátozott idejű ajánlat
Legalacsonyabb ár garancia
Alacsony készlet
INGYENES SZÁLLÍTÁS várhatóan 7. 25.

Inspirálódjon az expondo blogjával!

Konyhai szeletelőgépek vásárlása az Expondo.hu-n! Ipari szeletelőgépek a sajtok és húsok automatikus vágásához. Tekintse meg a kiváló minőségű nagykonyhai szeletelőgépeinket, valamint egyéb hentes kellék kínálatunkat!

Hogyan használjuk az elektromos szeletelőgépeket?

Mielőtt beruháznánk egy ipari szeletelőgépbe, fontos tudni, hogy egy ilyen nagykonyhai eszköz hogyan működik és mire kell figyelni. A konyhai szeletelőgépek teljesítményétől és méretétől függetlenül, az összes daraboló eszköznek egyenrangú előnyöket biztosítanak: működésük felgyorsítják és megkönnyítik az ételek elkészítését és preparálását a hagyományos késsel történő szeleteléssel szemben.

A nagykonyhai szeletelőgépek zömében ugyanazokat az elveket alkalmazzák munkájuk elvégzéséhez. A felszeletelni kívánt ételt könnyedén helyezze a csúszó tálcához, a szeletelőgépet indítsa el és tolja a tálcát a rotáló penge felé. Így kaphat vékony, egységes szeleteteket az adott élelmiszerből. A nagykonyhai szeletelőgépek többségénél állítható a kívánt szeletelő vastagság. A gomb elforgatásával be tudja állítani a konyhája számára megfelelő darabolás egységét.

Ügyeljen a biztonsági intelmek betartására. Tekintettel arra, hogy nagy és éles pengével dolgozik a nagykonyhai szeletelőgép, amelynek forgási sebessége is rendkívül gyors, kezét mindig tartsa megfelelő távolságra a pengétől. A jó minőségű elektromos szeletelőgépek extra biztonsági kapcsolókkal vannak ellátva az Ön személyes védelme érdekében. Ezeket még a gép üzembe helyezése előtt aktiválni kell. A szeletelés után minden esetben ellenőrizze, hogy a szeletelőgép pengéje tiszta-e – a betegségek és a korai hibásodások elkerülése érdekében a gépet mindig tisztán kell tartani.

Hogyan tisztítsuk meg ipari szeletelőgépünket?

Tekintettel arra, hogy nincsenek egységesen tervezett és működő konyhai szeletelőgépek, úgy elengedhetetlen a gyártó által nyújtott kezelési útmutató szerint tanulmányozni a pengék eltávolításának módszerét. Sűrűn előforduló probléma még a legprofesszionálisabb nagykonyhai szeletelőgépekben is a zugokba beleragadó ételdarabok. Ezeknek az eltávolítása és szeletelőgép darabjainak tisztántartása tudja garantálnia a higiénikus feldolgozást, a különféle ételekkel járó betegségek elkerülését.

A csúszó tálca rendszeres eltávolítása és tisztítása mellett egyes szeletelőgépeknél megoldás lehet az egész egység mosogató fölé helyezése, és a tömlővel való lágy permetezés, amely elősegíti a makacs ételdarabok letakarítását. A szeletelőgép hosszú élettartamának megőrzése érdekében figyeljünk arra, hogy finoman permetezzünk a berendezést, annak alja ne kerüljön víz alá. A permetezés követően a szeletelőgépet töröljük meg mosószeres ronggyal, mielőtt megismételnénk a folyamatot. A konyhai szeletelőgép takarítását követően tanácsos a fertőtlenítőszer használata, amely elpusztítja a fennmaradó baktériumokat.

Hogyan élesítsük meg a szeletelőgép korongjait?

A konyhai szeletelőgép ápolását és tisztítását követően megélezhető annak korongjai. Attól függően, hogy milyen gyakran van használatban, illetve milyen ételek kerülnek felszeletelésre, a szeletelőgép korongjait érdemes akár minden takarítást követően megélezni. A korongok élesítéséhez érdemes élezőolajat használni a penge felületén. Egyes ipari szeletelőgépek beépített élezővel rendelkeznek, amelyek az adott szeletelőgép pengéjére alkalmazhatóak. A takarítás és élezés mellett érdemes készleten tartani tartalék pengét szeletelőgéphez, hogy a munkafolyamat soha ne legyen hátráltatva.

Mire figyeljünk a konyhai szeletelőgép vásárlás előtt?

  • Szeletelőgép tisztítása. Ipari szinten, egy nagykonyhai szeletelőgépben maradt húsdarab komoly baktériumi fertőzést okozhat, így annak egyszerű takarítása nagyon fontos.
  • Biztonsági jellemzők. Fontos, hogy egy nehezebben szeletelhető élelmiszer (például a hús) ne igényeljen komoly erőfeszítést a pengébe való nyomás alatt. Egy ipari szeletelőgépben a penge egy biztonságos és könnyedén cserélhető elem kell, hogy legyen.

Húsfeldolgozó termékeink között a konyhai szeletelőgépek mellett ajánljuk figyelmébe minőségi húsdarálókat és csontfűrészeket!