Konyhai szeletelőgépek vásárlása az Expondo.hu-n! Ipari szeletelőgépek a sajtok és húsok automatikus vágásához. Tekintse meg a kiváló minőségű nagykonyhai szeletelőgépeinket, valamint egyéb hentes kellék kínálatunkat!
Mielőtt beruháznánk egy ipari szeletelőgépbe, fontos tudni, hogy egy ilyen nagykonyhai eszköz hogyan működik és mire kell figyelni. A konyhai szeletelőgépek teljesítményétől és méretétől függetlenül, az összes daraboló eszköznek egyenrangú előnyöket biztosítanak: működésük felgyorsítják és megkönnyítik az ételek elkészítését és preparálását a hagyományos késsel történő szeleteléssel szemben.
A nagykonyhai szeletelőgépek zömében ugyanazokat az elveket alkalmazzák munkájuk elvégzéséhez. A felszeletelni kívánt ételt könnyedén helyezze a csúszó tálcához, a szeletelőgépet indítsa el és tolja a tálcát a rotáló penge felé. Így kaphat vékony, egységes szeleteteket az adott élelmiszerből. A nagykonyhai szeletelőgépek többségénél állítható a kívánt szeletelő vastagság. A gomb elforgatásával be tudja állítani a konyhája számára megfelelő darabolás egységét.
Ügyeljen a biztonsági intelmek betartására. Tekintettel arra, hogy nagy és éles pengével dolgozik a nagykonyhai szeletelőgép, amelynek forgási sebessége is rendkívül gyors, kezét mindig tartsa megfelelő távolságra a pengétől. A jó minőségű elektromos szeletelőgépek extra biztonsági kapcsolókkal vannak ellátva az Ön személyes védelme érdekében. Ezeket még a gép üzembe helyezése előtt aktiválni kell. A szeletelés után minden esetben ellenőrizze, hogy a szeletelőgép pengéje tiszta-e – a betegségek és a korai hibásodások elkerülése érdekében a gépet mindig tisztán kell tartani.
Tekintettel arra, hogy nincsenek egységesen tervezett és működő konyhai szeletelőgépek, úgy elengedhetetlen a gyártó által nyújtott kezelési útmutató szerint tanulmányozni a pengék eltávolításának módszerét. Sűrűn előforduló probléma még a legprofesszionálisabb nagykonyhai szeletelőgépekben is a zugokba beleragadó ételdarabok. Ezeknek az eltávolítása és szeletelőgép darabjainak tisztántartása tudja garantálnia a higiénikus feldolgozást, a különféle ételekkel járó betegségek elkerülését.
A csúszó tálca rendszeres eltávolítása és tisztítása mellett egyes szeletelőgépeknél megoldás lehet az egész egység mosogató fölé helyezése, és a tömlővel való lágy permetezés, amely elősegíti a makacs ételdarabok letakarítását. A szeletelőgép hosszú élettartamának megőrzése érdekében figyeljünk arra, hogy finoman permetezzünk a berendezést, annak alja ne kerüljön víz alá. A permetezés követően a szeletelőgépet töröljük meg mosószeres ronggyal, mielőtt megismételnénk a folyamatot. A konyhai szeletelőgép takarítását követően tanácsos a fertőtlenítőszer használata, amely elpusztítja a fennmaradó baktériumokat.
A konyhai szeletelőgép ápolását és tisztítását követően megélezhető annak korongjai. Attól függően, hogy milyen gyakran van használatban, illetve milyen ételek kerülnek felszeletelésre, a szeletelőgép korongjait érdemes akár minden takarítást követően megélezni. A korongok élesítéséhez érdemes élezőolajat használni a penge felületén. Egyes ipari szeletelőgépek beépített élezővel rendelkeznek, amelyek az adott szeletelőgép pengéjére alkalmazhatóak. A takarítás és élezés mellett érdemes készleten tartani tartalék pengét szeletelőgéphez, hogy a munkafolyamat soha ne legyen hátráltatva.
Húsfeldolgozó termékeink között a konyhai szeletelőgépek mellett ajánljuk figyelmébe minőségi húsdarálókat és csontfűrészeket!