Mikroszkópok

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

A jó minőségű mikroszkóp elengedhetetlen a szabad szemmel nem látható kis jelenségek vizsgálatához és elemzéséhez. Az ilyen eszközök nélkülözhetetlenek a biológiai laboratóriumokban, ahol sejteket, szöveteket és rovarokat is megfigyelnek. A berendezéseket a hobbisták, például a filatelisták és a numizmatikusok is nagyra értékelik. Hol lehet jó mikroszkópot találni?

Az expondo.hu üzletben a laboratóriumi és mérőeszközök gyártására szakosodott német Steinberg Systems márka mikroszkópjait kínáljuk. Az ebbe a kategóriába tartozó termékek tervezésekor minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabbá tegyük a kutatást és a kísérleteket. Ha laboratóriumi eszközöket keres, kínálatunkban megtalálja. Arra is bátorítjuk, hogy nézze meg a szenvedélyei fejlesztéséhez ideális távcsöveket és teleszkópokat is.

Hogyan kell használni egy mikroszkópot?

A mikroszkópok használati utasításai nem a legnehezebbek, de érdemes ismerni őket, hogy a legapróbb tárgyakat is kiszúrja, és ne sérüljön meg közben a berendezés. Mielőtt az okulárra tenné a szemét, elő kell készítenie a megfigyelni kívánt diát. Ezt általában két tárgylemez (elsődleges és fedőlemez) közé helyezik, amelyek a tárgyat a helyén tartják. A tanulmányozáshoz használhatsz sejteket, pollenszövetet vagy rovarok testrészeit. Elég vékonynak kell lenniük ahhoz, hogy a fény áthatoljon rajtuk.

A kész preparátumot egy asztalra helyezzük úgy, hogy a megfigyelendő tárgy a fényáteresztő nyílás fölött legyen. A speciális tartók biztonságosan tartják a diákat. Ebben a szakaszban a megvilágítás bekapcsolható és fényereje beállítható. A vizsgálatot a legkisebb nagyítással és a lencsét a lehető legközelebb a mintához tartva kell kezdeni. Ezután az okuláron keresztül végig nézve, mozdítsa el a lencsét, amíg a kép megjelenik. Ha ezt megtette, állítsa be a fókuszt. A nagyítás megváltoztatásakor újra kell fókuszálni a képet. Ha végzett, csökkentse a háttérvilágítás fényerejét a minimumra, és csak ezután kapcsolja ki.

Steinberg Systems digitális mikroszkóp

A Steinberg Systems márkájú optikai mikroszkópok professzionális eszközök, amelyeket laboratóriumokban, kutatóközpontokban és hobbi felhasználók által magánhasználatban is használnak. Kiváló minőségű objektívlencséket és okulárokat használnak, amelyek lehetővé teszik a képek akár 1280-szoros nagyítását. A LED háttérvilágítás ideális fényerővel és kontraszttal rendelkezik a sejtek és szövetek megfigyeléséhez. Az erősségét szabadon beállíthatja. Az áramellátásért a mellékelt adapterek vagy elemek felelősek.

A laboratóriumokban az elemzési eljárásokhoz különböző mennyiségű folyadékokra van szükség. A skála több litertől néhány mikroliterig terjed. Különösen kis mennyiségű folyadékok mérésére a műanyag mérőpohár helyett a mikropipetta a megfelelő eszköz. Ha a folyadékban lévő szuszpendált anyagokra vonatkozó információra is szükség van, a mikroszkópos vizsgálat ad információt. Ha egy műanyag mérőpoharat egy bizonyos magasságban kell elhelyezni egy kísérleti elrendezésben, egy laboratóriumi emelőasztal értékes segítség.