Gyros sütők

Fedezze fel sokoldalú termékkínálatunkat!
további kategóriák

1 - 22 az 22 termék

A szűrésre nincs találat!

Az 2000-es évek eleje óta a gyros nagy népszerűségnek örvend Magyarországon. A török specialitás a legjobb egy gyros étteremben, ahol professzionális kebab- vagy gyros sütőben készítik el. A gyros és kebabkülönlegességek iránti kereslet nagy, és a megfelelő forgató sütő kiválasztása a gyroszos üzemeltetőjének egyik legfontosabb feladata. Ebben a kategóriában a gyorséttermi kellékek részlegből a kereskedők első osztályú gyrossütőket találnak különböző típusokban, méretekben és teljesítményben. Emellett a szakemberek a professzionális használatra szánt, kiváló minőségű tartozékok széles választékát találják meg webáruházunkban.

 

Gyros professzionális elkészítése gyros sütővel

Egy professzionális gyros sütősütővel a büfé üzemeltetője mindig zsenge és ropogós gyros hússal rendelkezik. Nem számít, hogy a falatozó borjú-, pulyka-, csirke-, disznó- vagy bárányhúst kínál a vásárlóinak. A kiváló minőségű nyársas sütővel bármilyen hús elkészíthető. A gyros húst a sütéshez rétegesen a gyrosnyársra helyezzük. Amint a megrakott nyársakat a sütőbe helyezzük, a hús magától megsül. A professzionális gyros sütő egy elektromos motor segítségével forgatja a függőlegesen egymás mellé állított nyársat. Ez lehetővé teszi, hogy a hús egyenletesen és lassan haladjon át a fűtőelemeken és a gyros sütőrács sütőlemezén, és egyenletesen átsüljön. A kínálatban akár 6000 watt teljesítményű, nagy teljesítményű gyrossütők is rendelkezésre állnak. Az igényektől függően a büfék üzemeltetői 7 kg és 120 kg közötti hússúlyra alkalmas gyros sütőket találnak. A gyrossütő elöl nyitott, az égők (legfeljebb 6 égő), beleértve a hővisszaverő elemeket is, a gyrossütő hátsó falán helyezkednek el. Ez a kialakítás lehetővé teszi a büfé üzemeltetője számára, hogy a ropogós húst közvetlenül a gyrosnyársról vágja le, miközben a sütő működik. Manapság a szakemberek erre a célra elektromos gyroskést használnak. A professzionális gyros sütő előnyei: a gyros vagy kebab egyenletesen sül át a sütő forgó mozgása (max. 3200 fordulat/perc) által ✓ a gasztrosütő nyitott kialakításának köszönhetően a húst sütés közben is fel lehet vágni ✓ a kiváló minőségű fűtőelemek és a hővisszaverődés garantálja a ropogós gyroshúst ✓ az eszközök tartóssága a kiváló minőségű gyártási anyagoknak köszönhetően ✓ A gasztro gyros sütő nemcsak erős, hanem hatékony is. A gyártók mindig ügyelnek arra, hogy a maximális teljesítményhatár és a minimális energiafogyasztás közötti ideális egyensúlyt biztosítsák minden gyrossütőnél.

Gyros sütő vásárlás - gáz vagy elektromos hússütő professzionális használatra

A neves gyártók gázzal és elektronikusan működő sütőezőket kínálnak a gyroshoz. A gázüzemű gyrossütőt a büfé üzemeltetője a saját helyiségében lévő gázvezetékhez vagy - modelltől függően - gázpalackhoz mobilan csatlakoztathatja. Ez teszi a gyrossütőt ideálissá a szabadtéri fesztiválokhoz. A különböző sütőmodellek méretben, égők számában és maximális teljesítményben különböznek egymástól. Ezért fontos, hogy a büfé tulajdonosa tudja, mennyi gyros húst akar sütni naponta. A gyros hús mennyisége határozza meg a szükséges maximális teljesítményt és a gyros sütő méretét. A higiéniai előírások egy vendéglátóipari vállalkozásban indokoltan szigorúak. Ezért fontos, hogy a büfé tulajdonosa alaposan meg tudja tisztítani a gyros sütőt. Az Expondo gyártói minden egyes gyrossütőt kiváló minőségű rozsdamentes acélból készítenek. A rozsdamentes acél előnye, hogy a készülékek különösen robusztusak, tartósak és higiéniailag kifogástalanok. Ezenkívül számos modell integrált zsírgyűjtő tálcát kínál. A zsírgyűjtő tálca vagy zsírtálca biztonságosan és higiénikusan felfogja a lefolyó zsírt. A zsírtálcák a sütő használata után kiüríthetők és tisztíthatók. Az egyenletes és ropogós sütési eredmények elérése érdekében a gyrossütő, legyen az gáz- vagy elektromos sütő, a kívánt hőmérséklet tekintetében egyedileg beállítható. Ehhez a büfé üzemeltetőjének több sütési szint áll rendelkezésére, hasonlóan a csirkesütőhöz. A csirke gyrost vagy más csirkekülönlegességeket kínáló rotisserie is részesülhet a kínálatunkból akár 3 nyársat is tartalmazó, kiváló minőségű csirkesütőből.

Mi a különbség a saslik sütő és a gyros sütő között?

Alapvetően nincs különbség a gyros- és a sasliksütő között. A függőleges sütőt másképp hívják attól függően, hogy milyen specialitást készítenek az asztali sütősütővel. A tényleges különbség nem a sütő felépítésében vagy műszaki jellemzőiben, hanem a grillezett ételben rejlik. Míg a gyrost joghurtban pácolt marha- vagy bárányhúsból készítik, a döner sertéshúsból készül. Mindkét specialitás esetében a grillezett ételt vékony csíkokra vágják, amelyeket aztán egymásra raknak, amíg a nyárs meg nem telik. A saslikkal ellentétben a döner vagy a gyros húsa kicsire és vékonyra van vágva. A saslikban a rotisserie-t nagyobb marha-, bárány- vagy sertéshúsdarabokkal töltik meg, amelyeket aztán egy tányéron, különleges mártással és rizzsel tálalnak. A sasliksütő gyrossütőként is használható, ha több nyársnak is van hely. A professzionális függőleges sütőt a gyroshoz általában kifejezetten a gyros és a saslik elkészítéséhez tervezték, és nyársalóval rendelkezik. Ezért a saslikot is kínáló büféknek figyelmet kell fordítaniuk a sütő kialakítására.