Trustpilot

Vízlágyító berendezések

Inspirálódjon az expondo blogjával!

A legjobb vízlágyítórendszerek az expondónál kaphatók

A víz életünk alapvető része. Szükségünk van rá iváshoz, főzéshez, mosáshoz, valamint a különböző háztartási készülékek, fűtőberendezések és gépek működtetéséhez. A csapvíz azonban különböző keménységű és így különböző minőségű vízzel érkezik hozzánk. A víz keménységének szabályozása és optimalizálása érdekében a professzionális vízlágyítórendszerek automatikus vízlágyítást biztosítanak - a legjobb rendszereket széles kínálatunkban találja meg! Legyen szó saját háztartásáról, egy egész lakóházról, irodáról vagy vállalatról, étteremről vagy szállodáról - a kiváló minőségű vízlágyító rendszerek mindenhol lágyabb, egészségesebb és ízletesebb ivóvizet biztosíthatnak. Ráadásul ezek a rendszerek akár mobil megoldásként is elérhetőek kültéren vagy utazás közben. Vízlágyítók széles választékában különböző tulajdonságokkal rendelkező, minden célra alkalmas modelleket talál.

Kis és nagy vízlágyító rendszerek

Az optimális vízkeménységgel kapcsolatos tudatosság manapság széles körben elterjedt. A mészmentesített víz előnyeit nemcsak az egyes háztartásokban, hanem a vállalatoknál és a közterületeken is értékelik. Ezért a vízlágyítórendszereknek minden alkalmazási területre vannak speciális változatai, amelyek mindenekelőtt méreteikben - a kicsiktől a nagyokig -, valamint kapacitásukban különböznek egymástól. De melyik méret a megfelelő az Ön projektjéhez? A nagy vízlágyító rendszerek ideálisak, ha egy háztartásban sokan élnek, vagy ha egy egész épületet akarnak a rendszerre csatlakoztatni. Számos cső és készülék számára előnyös lehet egy nagyméretű vízlágyító rendszer. Ha csak néhány ember és csak néhány vízvezeték vagy készülék van, akkor egy kis rendszer ajánlott - még akkor is, ha például csak a saját kávéját és a hozzá tartozó forróvíz-adagolót szeretné élvezni.

Vízkőmentesítő rendszerek lakóépületek számára

A különböző típusú vízlágyítók között vannak olyan rendszerek is, amelyeket kifejezetten lakóházakban való használatra terveztek. Ezek a rendszerek lényegesen nagyobb vízáramlást tesznek lehetővé, és nagyobb szűrőmaggal is rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy egyszerre több helyiséget lát el mészkőmentes csapvízzel. Ezért a háztartások, valamint az irodák és üzletek egyaránt profitálhatnak ezekből a nagy teljesítményű vízlágyítókból! A társasházi vízlágyítók csatlakoztatása nem bonyolult, és az automatikus regenerációs üzemmódnak köszönhetően gyakorlatilag karbantartásmentes. Ezen túlmenően a rendszerek könnyen kezelhetők és tetszés szerint konfigurálhatók. Az integrált automata rendszer biztosítja a hibátlan működést és a teljes rendszer független szabályozását. Ha nem csak az épületben lévő víz, hanem a beltéri levegő állapotán is javítani kell, a vízlágyítórendszerek tökéletesen kombinálhatók ózongenerátorokkal, amelyek hatékonyan távolítják el a kellemetlen szagokat.

Mobil vízlágyítók otthoni használatra

A vízlágyítók számos funkciót tölthetnek be saját háztartásában. Annak érdekében azonban, hogy ne kelljen minden célra külön rendszert telepítenie, a mobil vízlágyító rendszerek univerzális megoldást kínálnak otthona számára: nemcsak bizonyos csöveket vagy fűtési rendszereket lehet megszabadítani a meszesedéstől, hanem az érzékeny felületek tisztítására szolgáló víz is optimálisan előkészíthető egy mobil rendszerrel. Így például sokkal könnyebbé válik az ablakok és más üvegfelületek tisztítása. A mobil azonban azt is jelenti, hogy a rendszert otthonán kívül is használhatja: Akár az autó festékének tisztítására a garázsban, akár a hajó tisztítására a kikötőben, vagy az ivóvíz kezelésére a kempingezés során. A mobil vízlágyítóegységek helytakarékosan tárolhatók, könnyen szállíthatók és gyorsan csatlakoztathatók. Kisebb tárgyakról is szeretné eltávolítani a lerakódásokat? A modern ultrahangos tisztítóberendezések ezt automatikusan elvégzik Ön helyett!

Milyen vízkeménységtől hasznos egy vízkőmentesítő rendszer?

Németországban a háztartások mintegy felét kemény csapvízzel látják el. A víz keménysége azonban a régiótól függően erősen ingadozik, mivel az ország különböző részeinek talaja eltérő geológiai tulajdonságokkal rendelkezik. A városok és önkormányzatok gyakran már lágyítják a vizet, de a szolgáltatott víz még mindig túl kemény lehet. De milyen keménységi szintnél van igazán értelme saját vízlágyítót beszerezni? Azt, hogy a csapvíz túl kemény-e, már szubjektíven lehet megítélni: Ha a készülékeken és a csapokon gyorsan képződnek vízkőfoltok, és ha a forró italoknak és a főtt ételeknek meszes íze van, ezek egyértelmű jelei annak, hogy a víz túl kemény. Ezen kívül vannak egyértelmű mérések, amelyek meghatározzák a csapvíz keménységét az egyes régiókban. Mivel sem a túl kemény, sem a túl lágy víz nem ideális, az optimális érték körülbelül 8,3 német keménységi fok (°dH).

Hogyan működnek a vízlágyító rendszerek

A különböző vízlágyító rendszerek különböző módszereket alkalmazhatnak. A modern rendszerek innovatív ioncserélő eljárással működnek. A csapvízben lévő keménységi komponenseket, például a magnéziumot és a kalciumot nátriumionokra cserélik. Ez a vízlágyító rendszer magjában történik, amely egy bizonyos gyantából áll, és hatékonyan magához köti a keménységű ásványi anyagokat. A magnézium- és kalciumionokkal ellentétben a kicserélt nátriumionok könnyen oldódnak, ezért nem tudnak lerakódni. Ez megvédi a csöveket és a berendezéseket a kellemetlen meszesedéstől. Az ivóvíz minősége és aromája is javul. Szeretne kávét inni a mészkőmentes vízzel? Fedezze fel a legjobb tippeket a forró ital optimális elkészítéséhez a kávéfőzőkről szóló útmutatónkban!

A vízlágyítórendszer előnyei Értékeli az egészséges és élvezetes táplálkozást? Akkor a vízkőmentesítési rendszerek ideális kiegészítői háztartásának, irodájának vagy vállalatának, üzletének vagy vendéglátóipari létesítményének. A víz lágyításával ugyanis nemcsak lágyabb, hanem egészségesebb ivóvizet is élvezhet. Ugyanakkor maga a csapvíz sokkal ízletesebbé válik, ahogyan a vele készített italok és ételek is. Legyen szó teáról vagy kávéról, főtt tésztáról vagy zöldségről - meg fogja érezni a különbséget! A vízlágyító rendszerek azonban még több előnyt kínálnak: A vízzel működő csővezetékek és háztartási készülékek jelentősen kevesebb meszesedést mutatnak. Ez nemcsak a csövek és a készülékek élettartamát növeli, hanem csökkenti a villamosenergia- és energiaköltségeket, és elkerüli a javítási költségeket. A fürdőszobai szerelvények és a mosott edények vízkőfoltoktól mentesek maradnak. A ruhák mosás után érezhetően puhábbak lesznek, akárcsak a hajad zuhanyzás után.